Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 17. 15:22, vasárnap | Helyi
Forrás: Sziszi Fotó: Auer Gábor

Avatóünnepség, kézműves vásár és kulturális fesztivál Jánosházán

Avatóünnepség, kézműves vásár és kulturális fesztivál Jánosházán

A Sághegy LEADER Egyesület 2013-ban elindult nemzetközi projektjének lezárásaként került sor 2015. május 16-án, szombaton, a Jánosházán épült Tudás Transzfer Központ átadására.

A több, mint 47 millió forintos, 100 %-ban EU-s támogatásból megvalósult projekt keretein belül elbontásra került a régi TSZ iroda egy része, melynek helyén egy modern, közel 100 m2-es, több irodahelyiséget magában foglaló új épület kapott helyet. Az épület avatásán megjelent V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a Sághegy LEADER Egyesület területéhez tartozó települések polgármesterei, valamint a szervezők meghívására hazánkba érkezett felvidéki magyar vendégek.

Fehér Ferenc, a SLE elnöke köszöntőbeszédében elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy végre pont kerülhetett egy hosszú történet végére, a görbék kiegyenesedtek, és sok szervezőmunka, tárgyalás és kilincselés után végre itt állhatunk az épület előtt. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a projekt sikeréhez.

Marton Ferenc alelnök egy rövid időre a múltba vezette vissza a hallgatóságot, beszélt a régi, falusi hagyományokról és arról, hogy a mai kor embere már mennyire másként él, „a kapát és a kaszát felváltotta a fűnyíró”.

V. Németh Zsolt államtitkár avatóbeszédében beszélt a helyi termékek fontosságáról, és kívánta, hogy sikerüljön hasznos tartalommal megtölteni az új épületet, mely minden résztvevőnek hasznára válik.

Az Egyesület szervezésében az épületátadáshoz kapcsolódóan két rendezvény is társult, az egyik Mesteri Fürdőn, a másik pedig az átadás helyszínén, Jánosházán került megrendezésre. Mindkét helyszínen helyi termék és kézműves vásár várta a kilátogatókat, de a szervezők a szórakozásról is gondoskodtak, kulturális fesztivál is zajlott, a színpadon egymást váltották a térségből érkező fellépők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.