Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Május 04. 13:30, hétfő | Helyi

Az ÉV RENDŐRE Kovács Sándor

Az ÉV RENDŐRE Kovács Sándor

Kovács Sándor főtörzszászlós, a Celldömölki Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka autóbusz-szerelőből lett zsaru. Több mint két évtizede van a pályán, megannyi sikeres elfogás, intézkedés fűződik a nevéhez.

Kovács Sándor főtörzszászlós, a Celldömölki Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka autóbusz-szerelőből lett zsaru. Több mint két évtizede van a pályán, megannyi sikeres elfogás, intézkedés fűződik a nevéhez.

A rendészeti szakközépiskola elvégzése után, 1991 szeptemberében járőrként kezdett Celldömölkön.

– Mindössze egy hónapig voltam ebben a beosztásban, majd körzeti megbízott lettem – idézi fel indulását a főtörzszászlós. – Huszonkét éven át voltam megbízott, nagyon megszerettem ezt a munkát, sosem volt unalmas. Egyszer kollégámmal elfogtunk egy férfit, aki megölte a feleségét. Bejött hozzám egy asszony azzal, nem tudta elérni a lányát telefonon, nagyon aggódott. Kimentünk a lányáék házához, ott találtuk a férjet, beszélgetni kezdtünk vele. Furcsán viselkedett, gyanús lett. Végül a kocsija csomagtartójában megtaláltuk a felesége holttestét lemeztelenítve. A férfi elmondta, ha fél órával később érkezünk, már nem találtuk volna otthon, arra készült, hogy feldarabolja és valahol az erdőben elássa áldozata maradványait.

Kovács Sándor 2013. július 1-jétől – engedve a régóta tartó csábításnak – szolgálatirányító parancsnok lett a celldömölki kapitányságon, körzeti megbízotti bőréből viszont nem tud és nem is akar kibújni.

– Még most is szívesebben beszélek személyesen az emberekkel, ha érzem, úgy többet segíthetek – magyarázza. – Volt például egy eset, amikor egy férfi telefonált a kapitányságra, hogy az egyik víkendházas területen két fiatal betörőt fogott. Elmondásából rájöttem, arra tévedt gyerekek lehettek, ezért kimentem a helyszínre. Kiderült, osztálykiránduláson részt vevő diákokat nézett betörőnek, akik elkódorogtak a többiektől. Az osztályfőnökük is megerősítette: a két legjámborabb tanulójáról van szó, így a férfi megnyugodott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.