Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 22. 15:37, péntek | Helyi

Borús, esős pünkösdi hosszú hétvégénk lesz

Borús, esős pünkösdi hosszú hétvégénk lesz

Nem szűnik az eső, továbbra is bőségesen kijut a csapadékból. Kerékpártúra helyett inkább keressünk fel egy jó kis termálfürdőt.

Egy erősödő mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, amelynek hatására az ország legnagyobb részén csapadékos idő várható, a Dunántúlon helyenként jelentős mennyiségű esővel.

Péntek délután, este az Alföld déli és keleti részén dél felől helyenként zivatarok kialakulására lehet számítani. Zivatarokat viharos szél (60-90 km/h), illetve jégeső (jégátmérő 1-2 cm körül), valamint lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (20-30 mm-t meghaladó) kísérheti.

Az esti órákban a Dunántúl térségét dél felől egy nagy kiterjedésű, zivatarokkal kísért csapadékrendszer éri el. Az éjszaka folyamán a csapadékrendszer a Dunántúl északi részeire, illetve az ország középső részei fölé is áthelyeződik. A csapadékrendszerből szombat délelőttig nagy területn 20 mm-t meghaladó csapadék várható. A zivatarokhoz kapcsolódó felhőszakadásból lokálisan ennél nagyobb mennyiség is hullhat, így szombat reggelig a Dunántúlon néhol az 50-60 mm-t is meghaladhatja.

Szombaton is felhős időre ébredünk, továbbra is több helyen lesz jellemző csapadék, elszórtan viharok is várhatók. A nappali hőmérséklet 20 és 25 Celsius-fok közé emelkedik, az északi régiókban 15-20 fok körüli értékek várhatók. Megélénkül az északi szél, erőssége helyenként elérheti a 45 km/órás sebességet.

Pünkösdvasárnap a Dunántúlon nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, másutt a gyakran erősen felhős ég mellett hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Sokfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar is kialakulhat. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten többfelé megerősödik a szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb hőmérséklet 15-25 fok között alakul.

Pünkösdhétfőn is gyakran lesz erősen felhős az ég, többnyire csak rövid napos időszakok várhatók. Keleten többfelé, nyugaton szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Legtöbb csapadék a Tiszántúlon valószínű. A szél néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 9-14, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.