Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 21. 18:58, vasárnap | Helyi

Celldömölki Tücskök Sopronban

Celldömölki Tücskök Sopronban

A magyar dráma napja – Nyílt nap a Soproni Petőfi Színházban

Varga Róbert, a színház sajtóreferenseelmondta, hogy szombaton délelőtt tíz és este tíz óra között a nézők bepillanthattak a kulisszák mögé, körbejárhatták a színház látogatók előtt alig vagy nem ismert zugait, így az öltözőket és a jelmeztárat is. A társulat tagjai közül többen jelmezbe bújtak, velük közös fotót lehetett készíteni.

A program a színház színitanodájának Profilozók című játékával kezdődött, amelyben a hetedik és nyolcadik osztályos diákok a világhálót és a közösségi oldalakat helyezték a középpontba.
Az Affér Színházi Társulat Kal-Pintér Mihály Örökvirág, a Fészek Színház pedig a Gabriella tizennégyszer című drámát mutatták be, amelyekben a párkapcsolatok buktatóit, a megaláztatást, a szerelmet és a bosszút ábrázolták. Ezek az előadások a Teátrumi színözön című program részeként voltak láthatók – részletezte Varga Róbert.
Farkas Tamás színművész Egy kis 20. század címmel a békebeli világ kávéházi hangulatát idézte meg a jelmezraktárban. A nézőtéri büfében a gyermekek Fazekas Mihály hősével, Ludas Matyival találkozhattak a celldömölki Tücsök Bábcsoport előadásában. Gál Tamás színművész pedig Petőfi Sándor A helység kalapácsa című vígeposzát interaktív módon, zenészekkel adta elő.
A társulat tagjai Rejtő, a megejtő címmel zenés színpadi felolvasóestet is tartottak, ahol Rejtő Jenő író történeteiből mutattak be részleteket, Dinnyés József előadóművész pedig megzenésített verseket adott elő a nap folyamán többször is.
Az augusztus 19-én megalakult Sopron Balett harminc perces műsorában a tánccsoport elmúlt két éves munkájába engedett bepillantást, míg a teátrum művészei Hang-tár címmel zenés estet tartottak, ahol musicalekből adtak elő népszerű dalokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.