Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. December 17. 11:19, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Csekkbefizető automatákat telepít a posta

Csekkbefizető automatákat telepít a posta

A gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében húsz csekkbefizető automatát állít üzembe jövő év elején több forgalmas postán és bevásárlóközpontban a Magyar Posta Zrt. - közölte Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az automata bemutatóján szerdán, Budapesten.

Elmondta: az automatákat a T-Systems Magyarország Zrt.
szállítja, a tapasztalatok alapján pedig döntenek a további csekkbefizető automaták telepítéséről.
Szarka Zsolt kifejtette: a Magyar Posta folyamatosan fejleszti a csekkbefizetési szolgáltatását, ősszel bevezették a postai iCsekk mobil alkalmazást, január 1-től a postai csekkeken kötelező a QR kód feltüntetése, jövő év első negyedévében megkezdik a postai hálózatban jelenleg üzemelő POS terminálpark cseréjét annak érdekében, hogy a postákon a bankkártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön.
A Magyar Posta vezérigazgatója elmondta, hogy a csekkbefizető automaták pontos helyét később határozzák meg, de az első ütemben Budapesten és az agglomerációban, illetve a nagyvárosokban telepítik a csekkek feladására szolgáló automatákat.
A géppel kitöltött csekk befizetése az automata POS terminálján, bankkártyával történik, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül, egy fizetési művelettel 290 ezer forint értékben maximum öt csekk adható fel. A tranzakciót követően az adatok - ugyanúgy, mint a postán befizetett csekkek esetében - a Magyar Posta elszámoló központjába kerülnek, elszámolásuk itt történik - emelte ki a vezérigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni