Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Március 20. 14:09, csütörtök | Helyi

Hamarosan már négy megyében kombinált bérlet az utasoknak

Hamarosan már négy megyében kombinált bérlet az utasoknak

Együttműködési megállapodást írt alá a GYSEV Zrt., és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Egységes, regionális közlekedési rendszer kialakítása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a GYSEV Zrt., és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. írt alá Sopronban. Az egyezmény értelmében a két vállalat az autóbuszos és A vasúti közlekedés folyamatos összehangolásával kívánja elérni, hogy a régióban tovább emelkedjen a közösségi közlekedést használó utasok aránya.

A GYSEV Zrt., valamint a régió hat Volán társaságát tömörítő ÉNYKK Zrt. megegyezése értelmében a felek olyan regionális közlekedési rendszert kívánnak létrehozni, amely a szolgáltatási színvonal folyamatos emelésére fókuszál. A közlekedési vállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az utazási körülmények javítására, az átszállási kapcsolatok optimalizálására és az információnyújtásra.

Az együttműködés értelmében az autóbuszos, ill. vasúti személyszállítást végző társaságok vállalják, hogy tevékenységüket összehangoltan, egymás működését erősítve végzik. Mindennek köszönhetően az utasok számára vonzóbb, a szolgáltatók számára magasabb bevételt eredményező közszolgáltatást végezhetnek, amely a megrendelő által meghatározott közösségi céloknak is jobban megfelel.

A megállapodás alapja az az együttműködési szerződés, amelyet a GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. 2012 novemberében kötött. Ennek eredményeként mára megvalósult a közös jegyértékesítés és utastájékoztatás Körmenden. Püspökmolnári és Szombathely között pedig bevezették az autóbuszos és vasúti közlekedésre is feljogosító kombinált bérletet, amely rendkívül népszerű az utasok körében.

A mostani megállapodás értelmében az együttműködés kiterjed többek között a közös beszerzési lehetőségek feltérképezésére, a menetrendek és vágányzárak egyeztetésére, ügyfélkapcsolati pontok létrehozására, az utastájékoztató rendszerek összehangolására, valamint új, kombinált utazási lehetőségeket biztosító termékek kidolgozására.

„Régóta tudjuk, hogy a buszos és a vasúti közlekedés nem egymás konkurenciái. Feladatunk, hogy a közösségi közlekedési ágak teljes összehangolásával az egyéni, autós közlekedés minél színvonalasabb alternatíváját teremtsük meg a térségben” – mondta a megállapodás aláírásakor Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A GYSEV és a Vasi Volán közötti korábbi megállapodás is bebizonyította, hogy szükség van az együttműködésre a térségben szolgáltató vasúttársaság és a Volán társaságok között. A mostani szerződéssel már nem csak egy, hanem négy megyében léphetünk fel közösen, ennek pedig az utazóközönség lehet az igazi nyertese” – tette hozzá Papp László, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója.

Háttér-információk:
Jelenleg az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. közös irányítása alatt működnek Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye Volán társaságai. A központ székhelye Szombathely. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a régióban autóbuszos közösségi közszolgáltatást nyújtó Volán társaságok (Bakony Volán Zrt., Balaton Volán Zrt., Kisalföld Volán Zrt., Somló Volán Zrt., Vasi Volán Zrt., Zala Volán Zrt.) többségi tulajdonosa. A régió Volán társaságai 2015. január 1-től beolvadnak az ÉNYKK Zrt.-be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.