Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. November 10. 09:39, hétfő | Helyi

Járási német nyelvű szavalóverseny Celldömölkön

Járási német nyelvű szavalóverseny  Celldömölkön

Az idén ötödik alkalommal rendezte meg a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola a járási német nyelvű szavalóversenyt.

Az idén ötödik alkalommal rendezte meg a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola a járási német nyelvű szavalóversenyt. A kötelező vers minden alkalommal egy jeles momentumhoz, személyhez, eseményhez kapcsolódott. Az idén 25 esztendeje, a két német állam újraegyesülésének, a két Berlin közötti fal lebontásának. Az eseménysorozat elindításában Magyarország meghatározó szerepet játszott. Ezért választották a szervezők, hogy tisztelegnek ezúttal az újból egységes Németország és Európa előtt olyan verssel, amely európai értékeket közvetít: a toleranciát, a humanizmust, egymás tiszteletét és elfogadását, az emberi szeretetet.

A teljesítmények értékelését háromtagú zsűri végezte: Feketéné Horváth Elvira, a Szombathelyi Tankerület középiskolai és kollégiumi szakreferense volt a zsűri elnöke. A zsűri tagjai: Söptei Józsefné, Celldömölk város alpolgármestere és Gerold Falch nyugalmazott katonatiszt, iskolánk aktív támogatója és régi kedves vendége.

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola német nyelvű bemutatása után került sor a 7-8-os korcsoport szavalatainak meghallgatására. Egy rövid szünetet követően a középiskolások adhatták elő a megtanult verseket. Először mindenki a kötelező verset adta elő, aztán elmondták a szabadon választott költeményt.

A verseny támogatói voltak: Attraktor Kiadó Gödöllő, Grimm Kiadó Szeged, JUFA Vulkán Fürdő Resort Celldömölk, Média Téka Celldömölk, MM Publications ELT Hungary Kft. Kisújszállás, Nagy és Hetyei Kft. Budapest , Panem Könyvkiadó Budapest, Söptei Józsefné, Rézbong Kiadó Göd, Silenos Könyvkiadó Budaörs, Strucc Kiadó Budapest, Vasi Zsarátnok Bt. Nárai, Wewalka Kft. Celldömölk.

HELYEZÉSEK:

7-8. osztály

I. Árvai Elizabet Felkészítő tanára: Bokorné Varga Erika

II. Czupor Attila Felkészítő tanára: Szakácsné Bindics Tünde

III. Imre Alexandra Boglárka Felkészítő tanára: Kovács Ernő

Különdíj: Groszmann Júlia Felkészítő tanára: Fódi Georgina Vivien

9-12. osztály

I. Zsoldos Lilla Kitti Felkészítő tanára: Vargáné Balogh Katalin

II. Horváth Flóra Gabriella Felkészítő tanára: Fódi Georgina Vivien

III. Kovács Hajnalka Felkészítő tanára: Dr. Lennerné Patkó Ildikó

III. Bárdossy Cintia (két III. lett holtversenyben) Felkészítő tanára: Vargáné Balogh Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.