Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Március 26. 20:50, csütörtök | Helyi
Forrás: (X)

Kínáló hely és vendégház építése Bögötén

Kínáló hely és vendégház építése Bögötén

Újabb beruházás valósult meg a Sághegy LEADER Egyesület területén.

A 35/2013.(V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében 34 101 342 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert Elekesné Szabó Hajnalka a Sághegy LEADER Egyesület közreműködésével.

A vállalkozó családja helyi termékek előállításával és értékesítésével foglalkozott már korábban is, így az egyre nagyobb számban megjelenő igényekre alapozva döntött a falusi szálláshely és kínáló létrehozása mellett. A településen ezt megelőzően nem volt ilyen autentikus, helyi értékekre alapozó turisztikai attrakció, ami a pihenésen kívül a helyi termékekkel (lekvár, méz, kolbász, sonka, kézműipari termékek) is megismerteti a vendéget. A létrehozott falusi szálláshely hat fő elszállásolására alkalmas, ezen felül akadálymentes, így a mozgássérült vendégek teljes körű kiszolgálására is megfelelő.

A beruházás a Sághegy LEADER Egyesület Falusi szálláshelyek kialakítása és fejlesztése, a térségre jellemző, szálláshelyhez nem köthető turisztikai attrakció fejlesztése intézkedés, valamint a Turisztikai fejlesztések és szolgáltatások bővítése, aktív pihenés feltételeinek biztosítása célkitűzés mentén valósult meg. A fejlesztés során egy összetett funkciójú falusi szálláshely megépítésére került sor. Létrejött egyrészről egy közel 40 m2 alapterületű kínáló helyiség, ahol a hagyományos magyar termékek bemutatása és azok elárusítása is zajlik.
Ezzel szoros összefüggésben került kialakításra egy 12 m2 alapterületű raktár, a helyi előállítású termékek tárolására.

A további kialakításra kerülő helyiségek a falusi szálláshelyfejlesztéshez kötődnek szorosan: a mintegy 175 m2 alapterületen három szoba, közlekedő, nappali, konyha, szociális blokkok (akadálymentes is), kazánház és tároló kerültek kialakításra. A fent bemutatott fejlesztéssel pályázó falusi szálláshelyet hozott létre, bővítve ezzel saját, illetve a település szolgáltatási körét. A fejlesztés mindamellett, hogy megteremtette az esélyegyenlőséget (akadálymentesítés), egy olyan plusz szolgáltatást is kínál, ami hozzájárul a helyben/térségben eltöltött vendégéjszakák számának emelkedéséhez, továbbá biztosítja a vendégek aktív kikapcsolódási lehetőségét, az igénybe vehető turisztikai szolgáltatással.

A falusi szálláshely címe, elérhetősége:

Név: Elekesné Szabó Hajnalka
Cím: 9675 Bögöte, Szabadság u. 88., hrsz. 212
Tel.: 06 30 352 0517

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek