Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 12. 21:36, hétfő | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Könyvbemutató az Isteni Szeretet Leányai Társulatával

Könyvbemutató az Isteni Szeretet Leányai Társulatával

2011. szeptember 9-én délután könyvbemutatóval egybekötött Polgáris Diáktalálkozó és apácalátogatás a Római Katolikus leányiskola volt növendékeivel.

A celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár könyvbemutatóval egybekötött diáktalálkozóra hívta és várta a volt Római Katolikus leányiskola növendékeit. Az intézmény galériáján szép számmal gyűltek össze az iskola volt tanulói, kezükben egy-egy régi fényképpel, könyvvel, kitűzővel.

Az est vendége volt az Isteni Szeretet Leányai Társulatának képviseletében Kovács Piroska Mária N. FDC, a Társulat jelenlegi tartományfőnöknője, valamint Menyhárt M. Teréz N. FDC volt jelen a találkozón. A bensőséges hangulatúrendezvény kezdetén Harangozó Miklós, az est házigazdája köszöntötte a vendégeket, és bemutatta a Társulatról készített új könyvét, melyből később több részletet is hallhattak a megjelentek Pesti Arnold, a Soltis Lajos Színház művészének tolmácsolásában.

Kovács Piroska Mária nővér mesélt a jelenlévőknek a Társulat jelenlegi életéről, a múltról, a nővérek és az általuk működtetett intézmények hányattatott sorsáról a világháborúban, és az azt követő években. Rövid ideig visszatértek a 40-es,50-es évek a KMKK galériájára. A meghívott hölgyek egymás után elevenítették fel a már múltba veszett történeteket, a jutalmazásokat, büntetéseket egyaránt. A színjátszókör, az illemtan órák, a közös élmények megidézésesorban követték egymást a beszélgetések során.

A rendezvényhez Hetényi Józsefnek, a polgári iskolához kapcsolódó gyűjteményéből összeállított kiállítás adta meg a méltó keretet.

Kép és szöveg: SziSzi

Címkék: KMKK

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.