Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 01. 00:00, szerda | Helyi

Kutyaösszeírás! Celldömölkön is október vége a határidő a bejelentésre!

Kutyaösszeírás! Celldömölkön is október vége a határidő a bejelentésre!

Celldömölk Város Önkormányzata jelenleg nem írja elő ebrendészeti hozzájárulás beszedését!

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávt.) 42/B. §-a alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat eb-rendészeti feladataik elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal eb összeírást végez.
Az Ávt. 42/B § (3) bekezdése szerint a települési önkormányzat az eb-összeírás alapján az Ávt. 42/A § (4) bekezdésében meghatározott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy Celldömölk Város Önkormányzata jelenleg nem írja elő ebrendészeti hozzájárulás beszedését!

Celldömölk Város Önkormányzata 2014. szeptember 1. napjától 2014. október 31. napjáig terjedő időszakban végzi az ebösszeírást.

Jogszabályváltozás miatt 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérem, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket magán állatorvosnál megjelöltetni.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért az ebösszeíráshoz összeállított „Ebbejelentő adatlap” beszerzése az ebtulajdonosok / ebtartók kötelessége.

Az „Ebbejelentő Adatlap” beszerezhető:

- a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal portáján (9500 Celldömölk, Városháza tér 1.), illetve a www.celldomolk.hu weboldalon a hírek menüponton keresztül elérhető.

- valamint innen letölthető

Több eb esetén ebenként külön – külön kell az adatlapot az eb oltási könyve, kisállat útlevele, törzskönyve alapján kitölteni.

Az „Ebbejelentő adatlap” kitöltésével kapcsolatban a 95/777-829-es telefonszámon kaphatnak tájékoztatást hétfőn és szerdán 13.00-16.00 óra között, illetve a kitöltési útmutató innen letölthető.

Kérem, hogy az „Ebbejelentő adatlapot” teljes körűen szíveskedjenek kitölteni, aláírni, és az ebösszeírási időszak végéig, azaz legkésőbb 2014. október 31. napjáig visszajuttatni:

Személyesen munkaidőben:

- Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal portájára (9500 Celldömölk, Városháza tér 1.),

ügyfélfogadási időben:

- Celldömölk – Alsóság Hivatal 9500 Celldömölk - Alsóság, Sági u. 167.

- Celldömölk – Izsákfa Faluház 9541 Celldömölk - Izsákfa Izsákfa u. 37.

Postai úton ajánlott küldeményként a 9500 Celldömölk, Városháza tér 1. címre.

Elektronikusan - aláírt bejelentő alapot - a cell.eb@celldomolk.hu e-mail címre

Az Ávt. 42/B. § (5) bekezdése szerint az eb tulajdonosa és az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az Ávt. 42/A § (4) bekezdésében meghatározott adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy az eb-összeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését az Önkormányzati Hivatal ellenőrzi.

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998.(XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.) 3. mellékletének d) pontja alapján ebenként 30.000 forint állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az eb-összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül írásban bejelenteni. Az ebtartásban bekövetkezett változás (az eb elveszett, elhullott, más ebtartartóhoz került) bejelentésére szolgáló változás bejelentő adatlap, valamint az új eb tartásának bejelentésére szolgáló adatlap folyamatosan beszerezhető lesz a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal portáján (9500 Celldömölk, Városháza tér 1.), valamint letölthető innen.

Együttműködésüket köszönöm!

Farkas Gábor

jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.