Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 26. 14:54, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Labdarúgó NB - Az Újpest maga zárja be stadionját, ha újabb büntetést kap

Labdarúgó NB - Az Újpest maga zárja be stadionját, ha újabb büntetést kap

Újabb szurkolói rendbontás, illetve pénzbírság kiszabása esetére stadionbezárást helyezett kilátásba az Újpest FC.

A klub - a honlapján megjelent közlemény szerint - mindent megtesz azért, hogy "a negatívan megnyilvánuló szurkolóit az egyesület érdekeinek figyelembevételére ösztönözze", ezért azon van, hogy a nem kívánt cselekmények stadionon kívül maradjanak. Ugyanakkor jelzi, hogy ha a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további sportszerűtlen magatartás miatt elmarasztalja az Újpestet és pénzbírsággal sújtja a csapatot működtető gazdasági társaságot, a klub elrendeli a soron következő három hazai mérkőzés zárt kapuk mögött történő lejátszását. A tájékoztatásból kiderül az is, hogy ha ezt követően továbbra is büntetéseket rónak ki a klubra szurkolói rendzavarások miatt, az Újpest az idény hátralévő valamennyi mérkőzését zárt kapuk mögött játssza le.
Amint arra a közlemény emlékeztet, az Újpest nem csupán egy sportszervezet, hanem egy gazdasági társaság is, amely a futballcsapatot működteti. A klub érdeke, hogy szurkolóit maximálisan kiszolgálja, és a csapat sikeresen szerepeljen a bajnokságban, valamint a kupasorozatokban, de érdeke az is, hogy költségvetésében ne keletkezzen olyan mértékű előre nem tervezett kiadás, amely megnehezíti a gazdasági társaság működését. Az MLSZ az idény első felében 7,7 millió forintos bírságot szabott ki az Újpest FC-re.
A klub célja, hogy a békés szurkolók közül elkülönítse a zavart keltőket, az elkövetőket beazonosítsa és kizárja a mérkőzésekről. Egyúttal jelzi: azokkal szemben, akik miatt pénzbírságot szab ki az MLSZ, polgári peres eljárás keretében kártérítési igényt fog érvényesíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.