Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 27. 15:00, csütörtök | Helyi

Maya Trió Celldömölkön

Maya Trió Celldömölkön

A 10 éves Maya Trió és a vele érkező négytagú tánckara lép színpadra 2014. december 28-án, 18 órakor, Celldömölkön a Kemenesaljai Művelődési Központban.

A 10 éves Maya Trió és a vele érkező négytagú tánckara lép színpadra 2014. december 28-án, 18 órakor, Celldömölkön a KemenesaljaiMűvelődésiKözpontban,hogy megörvendeztesse az operett világát kedvelő nézőközönséget.
Mohácsi Attilával, a trió életre hívójával és vezetőjével, a Győri Nemzeti Színház művészével beszélgettünk.

Miért éppen Maya Trió? – kérdeztük elsőre, bár sejtettük, hogy Fényes Szabolcs és Harmath Imre operettjének címét amiatt választották a művészek, mert igen kellemes emlékek fűzik Őket ehhez az operetthez. Majdnem el is találtuk. Mohácsi Attila a Győri Nemzeti Színházban a táncoskomikus, Rudi szerepét alakította 10 évvel ezelőtt a nagy sikerű előadásban, s noha a trióban fellépő kolléganői ebben a darabban nem játszottak, az élet elkezdett hasonlítani a szövegkönyvre, amely a Maya esetében arról szól, hogy három jóbarát -a táncoskomikus, a primadonna és a szubrett - elhatározzák, hogy meghódítják Párizst. Mohácsi Attila és kolléganői azonban azóta Magyarországot hódítgatják, s ezen a ponton meg kellett kérdeznünk, hogy melyik korosztályt?

Kétségtelen, hogy az idősebb generáció tölti meg elsősorban fellépéseink helyszínén a termeket – kaptuk a választ – de jó érzéssel fedezik fel a fiatalabbakat, s azt is amikor a nagymamák elhozzák az unokákat. Mert igaz ugyan, hogy a mai nagymamák már másért rajongtak, viszont benne maradtak a fülükben a Sybill, a Mosoly országa, a Csókos asszony számtalanszor hallott dallamai, amiket a dédi ki nem hagyott volna, ha bekapcsolták a rádiót. Most meg az unokák ismerkednek a szerelmes dalokkal, a vallomásokkal, az operett humorával. És nem úgy tűnik, mintha unnák -sőt! A csapat gyönyörű jelmezeivel, humoros, fiatalos előadásmódjával, kiváló hangjával mindenkit elvarázsol.
Így lesz az operett afféle generációkat összekötő műfaj, ami alighanem örök – vélekedett Mohácsi Attila, akinek kedvenc operettje felől is érdeklődtünk. Kiderült, hogy ő Zerkovitz Béla Csókos asszony-át kedveli mindenek felett. Mégpedig azért, mert a valahol Budapest külső- Józsefvárosban játszódó történet egy bérházban és annak udvarán bonyolódik, ahol olyan közösség élt, amilyet Mohácsi Attila mindig is álmodott maga köré és amilyenre szerinte a ma emberének is nagy szüksége lenne. Még ha nem is hangzik fel benne minden este a Mi muzsikus lelkek, mi bohém fiúk...
Mohácsi Attila Horváth Melinda és Kamenik Klaudia magánénekes kolléganőivel, valamint a Sárközy Holler Ágnes, Réti Szilvia, Csöppüs Márton és Horváth Ádám alkotta tánckarával idén már közel 20 operett nagykoncert után továbbra is gőzerővel próbál, nagy gonddal készül minden egyes előadására. A mostani, kétórás revüt is úgy építették fel, hogy az első résszel ráhangolják a napi gondjaikkal érkező nézőket a színpadi világra, s aztán jöhetnek az igazán nagy hungarikum operett slágerek.
A fennállásának 10. évét ünneplő Maya Trió december 28-án ismét visszatér Celldömölkre. Köszönjük a szeretetet és bizalmat, amit előző nagysikerű Újévi Operettgála előadásunkon Önöktől kaptunk! Az idei műsorunk első részében a festői Nápolyi-öbölbe, mediterrán spanyol vidékekre varázsoljuk Önöket e dallamok szárnyán: O sole mio, Torna Surriento, Come facette mammeta, Funiculi-funicula, Caruso, Habanera... A folytatásban felcsendül a Pezsgőária a Traviátából, a Bordal a Gül babá-ból és egy ritkaság a bravúros Offenbach Veszekedő-kettős. De természetesen egy igazi operettgála nem lehet klasszikus Kálmán és Lehár melódiák nélkül sem: Szép város Kolozsvár, Cintányéros cudar világ, Ringó vállú csengeri violám, Hajmási Péter, Húzzad csak kivilágos virradatig… Ki ne ismerné ezeket a méltán népszerű remekműveket? Egy felejthetetlen estét kínálunk csodaszép jelmezek, gyönyörű dallamok közt melyek hallatán a nézőnek eszébe sem jut, hogy aki azt neki éppen elénekli, rendszeres hangképzésen és tánc -edzéseken vesz részt, s szeretne minden tudása birtokában csak úgy fellibbenni a színpadra. De előtte még – mert most ilyen időket élünk – neki kell menedzselnie, ajánlania önmagát és csapatát a publikum szíves figyelmébe, s bizalmat kérni a produkció és a társulat iránt. Ám amikor a végén meghajolnak, akkor Mohácsi Attila szerint már nincs baj. Akkor már minden visszajelzés arról szól, hogy szeretik őket, s hogy bárcsak kicsit még tovább tartana az előadás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.