Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Október 28. 18:57, kedd | Belföld
Forrás: mti

Megszületett és élt másfél napot

Megszületett és élt másfél napot

Mindhárom lakossági energiahatékonysági pályázatnál felfüggesztették a beadásokat

Bizonytalan időre felfüggesztették a pályázatok befogadását a hűtőgépek és fagyasztók cseréjére, a kazáncserére, illetve a nyílászárók cseréjére.

A háztartási gépek cseréjére hétfőtől lehetett jelentkezni, a fűtéskorszerűsítési pályázatra keddtől, a homlokzati nyílászárók cseréjére pedig az eredeti ütemterv szerint szerdától fogadták volna be a pályázatokat.
Az ÉMI kedden délelőtt már jelezte, hogy bizonytalan időre, a rendszerben jelentkezett műszaki problémák megoldásáig a kazáncsere-pályázatok befogadását felfüggeszti. A társaság az MTI megkeresésére közölte: a fejlesztők és rengeteg pályázó is jelzett problémákat az online rendszerben, így azt teljes körűen tesztelni kell. A szakemberek már dolgoznak a probléma elhárításán, azt azonban a társaság nem tudta megmondani, mikorra oldják meg a problémát, s mikor lehet pályázni.
Az ÉMI honlapján megjelent közlemény mindhárom pályázattal kapcsolatban arról tájékoztat, hogy a napokban jelentkező fejlesztői, és a pályázni szándékozók által is jelzett problémákat jelenleg még nem sikerült teljes körűen megoldani. A végleges megoldásig, és annak teljes körű teszteléséig, bizonytalan időre a pályázatbenyújtásokat felfüggesztik.
A honlap szerint a pályázatokkal kapcsolatos minden további információról, a benyújtások kezdeti időpontjáról a későbbiekben tájékoztatnak, valamint a közlemények a portálokon, az nfm.gov.hu és emi.hu honlapokon is megjelennek.
A három lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre. A fűtéskorszerűsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.