Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Június 12. 21:26, csütörtök | Helyi

Pályázati felhívás roma származású fiataloknak

Pályázati felhívás roma származású fiataloknak

Vas megyében is benyújthatják pályázatukat a 2014/2015. tanévre a roma származású fiatalok.

Vas megyében is benyújthatják pályázatukat a 2014/2015. tanévre a roma származású fiatalok.
Az Országos Rendőr-főkapitányság a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság útján pályázatot hirdet a 2014/2015. tanévre, Vas megyében:
a középfokú oktatási intézmények első, második, vagy harmadik évfolyamán tanuló, roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére;
valamint a felsőoktatási intézmények nappali, vagy levelező tagozatán jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki, informatikai, vagy orvosi képzési területen tanuló, roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére.
A pályázatokat a felsőoktatásban részt vevőknek 2014. július 20-ig, a középfokú intézményben tanulóknak pedig 2014. július 31-ig kell beküldeniük.

A felsőoktatásban részt vevők pályázatait az országos rendőrfőkapitány által kijelölt személyekből álló bizottság, míg a középfokú intézményben tanulók pályázatait a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által kijelölt személyekből álló bizottság bírálja el. A támogatás odaítéléséről, a bizottság javaslata alapján a felsőoktatásban részt vevők tekintetében az országos rendőrfőkapitány, míg középfokú intézményben tanulók esetében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dönt.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2014. augusztus 31.

A támogatást elnyert tanulókkal az Országos Rendőr-főkapitányság, illetve a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. szeptember 15-ig köt támogatási szerződést.

A pályázattal kapcsolatosan felvilágosítás Török György r. alezredestől (06/94/521-186) kérhető, valamint a pályázat részletes leírása itt és itt olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.