Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Június 28. 16:59, vasárnap | Helyi

Ütős volt az Ataru Taiko a Ság hegyen

Ütős volt az Ataru Taiko a Ság hegyen

KRÁTERKONCERT- A NYÁR LEGÜTŐSEBB ÉLMÉNYE. Ezzel a szlogennel hirdették az előadást...és valóban. A fantasztikus előadás ütött, villantott, szikrázott, robbant.

Az Ataru Taiko dobszínház 2015-ös nagykoncertjét rendhagyó módon a Celldömölk melletti Ság hegyen tartotta. Az időjárás egész nap változékony arcát mutatta. Mintha nem tudná eldönteni essen az eső vagy süssön a nap. Szerencsére komoly veszély a rossz időre nem volt. Az érdeklődők gyalog, kétkerekűn és autón vágtak neki az izgalmasnak ígérkező kirándulásnak. A hatalmas forgalom miatt rendőrök és polgárőrök segítették a haladást és az autósok parkolását. Rég nem látott a jó öreg hegy ekkora tömeget. Kicsik és nagyok mászták meg a vén köveket, csak azért, hogy láthassák a nyár koncertjét.

Tán a mi vulkánunk ereje is segítette az energikus művészeket, tán hozzájárult az előadás sikeréhez a pontosan időzített tűzijáték, tán a nézők lelkesedése doppigolta az előadókat. Ki tudja... az biztos, hogy ekkora energia még sosem szabadult fel a Ság hegy vulkánjának gyomrából. Aki esetleg eddig kételkedett, most már bizonyosan tudja, az Ataru Taiko dobművészet magas fokon.

A kőszegi ütősök felébresztették a vulkán szellemét. Újra élt. Lángolt és táncolt.A dobok hangja elementáris erővel ragadta magával a nézőket, lobbantotta lángra a szunnyadó szenvedélyt. A zenészek dinamikus mozgása még tovább fokozta a pezsdítő produkciót.Mintha a legenda életre kelne. Szinte vártuk, hogy a napistennő előbukkanjon valamelyik szikla mögül.

Az Ataru Taiko a Ság hegyen jött, látott és győzött. A legnagyobb nyertese mindennek pedig mi nézők vagyunk. A mielőbbi viszontlátásra Ataru Taiko.

Részletes ismertető az együttesről és magáról a taiko kialakulásáról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.