Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 23. 11:34, csütörtök | Helyi
Forrás: mti

Vaddal ütközött a baleset előtt az Ostffyasszonyfán kisiklott vonat

Vaddal ütközött a baleset előtt az Ostffyasszonyfán kisiklott vonat

A Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálata szerint a kedden a Vas megyei Ostffyasszonyfán történt vonatbalesetkor az állomás váltói a megfelelő irányban álltak. A baleset előtt vaddal ütközött a szerelvény.

A szervezet közleményében azt írták, vizsgálatuk szerint a vonat útja az állomáson megfelelően volt előkészítve: a váltók a megfelelő irányban álltak, és a bejárati jelző szabad jelzést mutatott. A hat kocsiból álló személyvonat négy kocsija már a bejárati jelző utáni első váltón kisiklott és elhagyta a vasúti pályát: két kocsi keresztbefordult, elfoglalva három vágányt, a másik két kocsi alól kiszakadtak a kerekek, és a kocsik az ágyazatba süllyedve álltak meg - állapították meg.

A tájékoztatás szerint a szakemberek mind a három érintett váltót megrongálódva találták, és a váltó rudazatának fedelei sem voltak a helyükön. Ezeket szétszóródva, erősen megrongálódva találták meg. A pálya mellett találtak meg egy, a mozdony aljához tartozó fedelet, ez nagy valószínűséggel akkor rongálódott meg, amikor az állomás előtt hozzávetőlegesen két kilométerrel egy vaddal ütközött a mozdony - ismertették.
Hozzátették: ezután azt vizsgálják, hogy ez az ütközés mennyiben járult hozzá a kocsik kisiklásához, illetve, hogy van-e egyéb olyan műszaki körülmény, amely önmagában is előidézhette a balesetet, vagy felerősíthette a már korábban beinduló eseménysorozatot.
Kedd este Sárvár és Celldömölk között, Ostffyasszonyfa állomáson kisiklott egy hat kocsiból álló személyvonat négy kocsija. A vonaton több mint ötvenen utaztak, de nem sérült meg senki. A Mávinform tájékoztatása szerint több napig is eltarthat a megrongálódott vasúti pályaszakasz helyreállítása, addig vonatpótló autóbuszokkal viszik az utasokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.