Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 05. 11:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

15 milliós kárt okozott egy mobilszolgáltatónak - Vádat emeltek

15 milliós kárt okozott egy mobilszolgáltatónak - Vádat emeltek

Mintegy 15 millió forintos kárt okozott egy mobilszolgáltató cégnek egy jogász 2015-2016 között az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

A 42 éves budapesti férfi nehéz anyagi körülmények között élt, munkahelye, megélhetést biztosító rendszeres jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy a szolgáltató sérelmére elkövetett csalássorozattal fog pénzhez jutni.

A vádlott az ország különböző pontjain felkereste a társaság értékesítési partnereit és hamis okiratokat felhasználva magát különböző cégek képviselőjének adta ki. Ezek nevében részletfizetési kedvezménnyel nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, az ügylet hitelességének igazolása érdekében nyomban befizette a készülékek kezdő részleteit.

Az álképviselőnek a cégekkel semmilyen kapcsolata nem volt, a társaságok csak akkor szereztek tudomást a nevükben kötött szerződésekről, amikor a mobilszolgáltató jelentkezett náluk a további részletek megfizetése érdekében.

A férfi a szolgáltató huszonegy értékesítési partnerét ejtette tévedésbe. Akkor bukott le, amikor egy budapesti szerződéskötéskor az értékesítőnek gyanússá vált a viselkedése és rendőrt hívott.

A jogász a nyomozás ideje alatt külföldre szökött, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, 2018 májusában Németországban kapták el, majd átadták a magyar hatóságoknak.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfival szemben jelentős kárt okozó üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség, amely azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje őt börtönbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, s kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Címkék: jogász, kár, mobil, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.