Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Augusztus 30. 00:33, kedd | Helyi

3-2-1 ... kezdődik az iskola!

3-2-1 ... kezdődik az iskola!

Már csak egy hét van hátra a nyári szünetből, és újra becsöngetnek az iskolákban. Lássuk csak, hogy egy átlagos kisiskolás gyermek szüleinek mennyibe is kerülhet az iskolakezdés!

A papírboltokban, tanszerüzletekben már augusztus elején elkezdődött az iskolakezdési roham. Általában a kiselsősök szülei a legelső vásárlók, ők szeretik korán letudni a vásárlást, a rutinosabb szülők csak a hónap végén, vagy az iskolaév megkezdésével indulnak el vásárolni, hiszen az első napokban még jó néhány tétellel bővülhet a bevásárló lista.

Elsősorban mindenki a pénztárcája alapján dönti el, hogy mi kerül a kosárba, aki mindenből a legjobb minőséget keresi, az akár több tízezer forintot is hagyhat a pénztárnál. Akik a környezetvédelem fontossága mellett teszik le voksukat, azok választhatják a környezetbarát iskolaszereket, újrahasznosított papírból készült füzeteket. Azoknak, akik kevesebből szeretnének kijönni, le kell mondani a most oly divatos rajz illetve ifjúsági filmek hőseivel díszített füzetekről, tolltartókról, hiszen míg egy egyszerű A5-ös méretű füzetet már 25 Ft-ért is meg lehet vásárolni, ugyanezért csillámos - rajzfilmhősös kivitelben akár a tízszeresét is elkérhetik. A filmrajongók több mint 5000 Ft-ért vásárolhatnak töltött tolltartót, igaz, itt minden egyes íróeszközről kedvencük képe mosolyog egész tanévben. Üres tolltartót már 3-400 Ft-ért vásárolhatunk, melybe darabonként 25-30 Ft-ért kaphatunk grafit, illetve néhány száz Ft-ért színes ceruzakészletet.

Az iskolatáskák terén is hasonló ár és típusválaszték áll a szülők rendelkezésére. Az olcsóbb darabokat már 4000 Ft körüli áron kínálják a kereskedők, míg egy ergonómiailag formált iskolatáska, melyhez színben és mintában is passzoló töltött tolltartó, és egy tornazsák is tartozik, 25 ezer forintot kóstál. Ez utóbbi ugyan nem tartozik a tömegcikkek közé, többnyire márkás, rajzfilmhősökkel díszített darabokat láttunk 14 ezer forint körüli áron.

A tanévkezdéshez hozzátartozik a könyvcsomagok megvásárlása is, ez alsó tagozaton minimum 6-8, felső tagozaton 8-10 ezer forintot jelent, a középiskolákban akár a tízezer forintot is meghaladhatja egy tankönyvcsomag ára attól függően, hogy milyen tanórákon vagy különórákon szeretne részt venni a nebuló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.