Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 30. 14:51, szerda | Helyi

A hétvégén asztalitenisz Final Four

A hétvégén asztalitenisz Final Four

Június első hétvégéjén, szombaton, vasárnap Szekszárdon rendezik meg az asztalitenisz női és férfi Extraliga négyes döntőjét. A férfiak mezőnyében ott lesz a Celldömölk-Swietelsky-Jufa Hotels együttese is. Más sportágakhoz hasonlóan a legmagasabb bajnoki osztály érmes helyezéseit az alapszakasz első négy helyezettjei négyes döntő keretén belül döntik el. A lebonyolítás, az eddigiekhez hasonlóan a szombati elődöntőben az alapszakasz győztes a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal mérkőzik meg. Vasárnap a döntő előtt rendezik meg a bronzmérkőzéseket. A férfiaknál az alapszakasz végén ez a sorrend alakult ki:

Férfi Extra Liga

Ez a sorrend izgalmas mérkőzéseken alakult ki, az első három helyezett, a BVSC, Celldömölk hármas óriási csatát vívott az alapszakaszban a minél előnyösebb helyezésért, de a negyedikként befutó Szegedet sem szabad leírni. A férfiaknál Pécs–Szeged és BVSC–Celldömölk mérkőzést rendeznek az elődöntőben. A versenykiírás szerint döntetlen (5:5) esetén az a csapat szerzi meg a győzelmet, amelyik az alapszakaszban jobb helyezést ért el (a játszma- és a poénarányt nem veszik figyelembe), ezt az elvet kell alkalmazni a továbbjutást, a 3. helyezést és a bajnoki címet eldöntő mérkőzéseknél is. A csapatösszeállításoknál az is szabály, csak az a játékos játszhat, aki az alapszakaszban legalább hat mérkőzésen játszott. Sérülés vagy betegség esetén szerepeltethető az a játékos is, aki a szakosztály alsóbb osztályban szereplő bármely csapatában a bajnokság során legalább hat mérkőzésen részt vett. A különböző osztályokban lejátszott mérkőzések összeadódnak. Az együttesek mellett jelentős pénzdíjért is küzdenek majd. A bajnokok 750 000 forintot kapnak, a második, harmadik és negyedik helyezetteknek pedig 375 000, 250 000, illetve 125 000 forint jár.

Program:

Június 2. szombat

• 10.50 óra Ünnepélyes megnyitó
• 11.00 óra Elődöntők (Alapszakasz 1-4. helyezettek)
Szekszárd AC I. – PET-BAU ASE Orosháza és
PTE PEAC-Kalo Méh I. – Floratom Szeged AC Probart I.
• 15.00 óra Elődöntők: (Alapszakasz 2-3. helyezettek)
Budaörs 2i SC. – Budapesti Erdért SE és
BVSC-Zugló I. – Celldömölki VSE-Swietelsky I.

Június 3. vasárnap

• 10.00 óra 3. helyezést eldöntő mérkőzések
• 15.00 óra Döntők


A képen, a nagy valószínűséggel játszó celli csapat, balról: Fazekas Péter, Szita Márton, Kriston Dániel.

Szöveg és fotó: IS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.