Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 03. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Moody's már az orosz cégeket sem 'szereti'

A Moody's már az orosz cégeket sem 'szereti'

A NATO felfüggeszt minden gyakorlati polgári és katonai együttműködést Oroszországgal – így döntöttek Brüsszelben a katonai szövetség tagállamainak külügyminiszterei. A Krímben történtek miatti – főleg diplomáciai – pengeváltások után ezen nincs mit csodálkozni. Mint ahogy azon sem, hogy ezúttal a Moody’s fenyítette be az oroszokat.

A hitelminősítő leminősítési felülvizsgálat alá vette a Gazprom és a Rosneft energiaipari cégek adósbesorolását. A két cég egyelőre közepes befektetői, 'Baa1'-es adósbesorolással rendelkezik. Nem lenne meglepő, ha a felülvizsgálati időszak, leminősítéssel zárulna. Indok persze most is van. A Moody’s közleményében azt írja, hogy a múlt héten már az orosz állam besorolásánál is ezt meglépte, másrészt az Ukrajnával illetve a nemzetközi közösséggel fennálló folyamatos konfrontáció, jelentős tőkekivonulással járt ebből a régióból, ami idén recesszióba sodorja Oroszországot.

Az ukrán kaland előtt még 2 százalékos GDP-növekedést vártak Oroszországtól, ezt most 1 százalékos gazdasági visszaesésre módosították. A Moody's egyszerre több fokozattal is leminősítheti az orosz államadósság és a nagy cégek besorolását, ha megnövekedne a súlyosabb gazdasági sokkot eredményező fejlemények valószínűsége. Egyébként nemcsak a Moody’s, hanem a Morgan Stanley is gyengébb orosz teljesítményt vár, igaz, ők még egy idei 0,8 százalékos gazdasági növekedést azért elérhetőnek tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak