Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A Vidékfejlesztési Minisztérium elrendelte az idei határszemle ellenőrzéseket

A Vidékfejlesztési Minisztérium elrendelte az idei határszemle ellenőrzéseket

Elrendelte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) illetékes főosztálya az idei határszemle ellenőrzések végrehajtását - hívta fel az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét a tárca.

A kormányzati portálon megjelent tájékoztatás szerint a határszemle ellenőrzéseket a földhivatal hajtja végre. A hatóság elsősorban a termőföld védelméről szóló törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését vizsgálja.
Az előírás arra kötelezi a földhasználókat, hogy a termőföldet a művelési ágának megfelelő termeléssel hasznosítsák, vagy termelés nélkül a talajvédelmi előírások betartása mellett megakadályozzák a gyomnövények megtelepedését és terjedését.
A szőlő és gyümölcsös művelési ágban nyilvántartott területeket azonban kizárólag a művelési águknak megfelelő termeléssel lehet hasznosítani.
A hasznosítási kötelezettség elmulasztása esetén földvédelmi bírságot szabnak ki - figyelmeztet a kormany.hu felhívása.
A határszemle ellenőrzések a hasznosítási kötelezettség teljesítésének vizsgálata mellett kiterjednek a termőföldek engedély nélküli igénybevételének feltárására, valamint arra, hogy egyeznek-e a művelési ágak a természetben, illetve az ingatlan-nyilvántartásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk