Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Állami támogatással könnyebb lesz ingatlant venni

Állami támogatással könnyebb lesz ingatlant venni

Több mint tízezer család juthat új vagy felújított lakáshoz, ha igénybe veszik a jövő év közepétől igényelhető családi otthonteremtési kedvezményt. Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője azt mondta: a támogatást nemcsak új lakás vásárlására, építésére, hanem használt lakás vásárlására és meglévő lakás bővítésére is igénybe lehet majd venni.

A jövő év közepétől, könnyebb lesz állami támogatással ingatlant venni. Az otthonteremtési támogatás kibővítését az emberi erőforrások minisztere jelentette be. Balog Zoltán kifejtette: a családi otthonteremtési kedvezményt, 2015. július 1-től már az egy gyermekes családok is igényelhetik. Összege 700 ezer forint és 1 millió 170 ezer forint között lehet. 'Egyik legfontosabb célunk, hogy úgy erősítsük meg a magyar családokat, hogy egyrészt egyre több gyermek szülessen, másrészt pedig egyre több olyan családban szülessen gyermek, ahol képesek és alkalmasak a szülők a munkavállalásra' – közölte Balog Zoltán, miniszter.

50 négyzetméter körüli lakást keresnek a fiatalok leginkább a megkérdezett ingatlanos tapasztalata alapján. Göröncséri Hajnalka azt mondja: az állami támogatás jelentős segítség lehet a fiatal családoknak és jót tehet az ingatlanpiacnak is. 'Meggyorsítja a fiatalok lakásvételét, tehát nem kell annyit albérletben, vagy éppen a szülőknél lakni, mindenképpen előnyére válna az ingatlanpiacnak' – mondta Göröncséri Hajnalka, a Hajnal Ingatlan Otthonközvetítő tulajdonosa.

Az úgynevezett 'szocpolt', az egyszeri otthonszerzési támogatást, eddig csak új lakások vásárlása esetén lehetett igénybe venni. Az új, kibővített programra a jövő évben, négy milliárd forintot fordítanak. A tárca számítása szerint, 10-11 ezer család juthat így új lakáshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal