Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. November 13. 17:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Beutazási tilalom - Külügyi államtitkár: nincs érdemi információ az amerikai nagykövetségtől kapott dokumentumban

Beutazási tilalom - Külügyi államtitkár: nincs érdemi információ az amerikai nagykövetségtől kapott dokumentumban

Semmilyen érdemi információ sincs abban a dokumentumban, amelyet az amerikai nagykövetség egyik munkatársa adott át a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak (KKM) - mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár az Országház előtt beszélve bemutatott egy kétoldalas dokumentumot, amelyet - mint mondta - a múlt héten az amerikai külképviselet egy beosztott diplomatája adott át a tárcának "a kitiltási ügy mögött húzódó állítólagos bizonyítékok gyanánt". Ezen semmilyen pecsét, hitelesítés vagy dátum nem szerepel - közölte.
Magyar Levente szerint a dokumentum semmivel sem tartalmaz többet, mint amit eddig is tudtak, nincsenek benne hiteles, bizonyító erejű információk, amelyek alapján a magyar kormány meg tudná vizsgálni "az állítólagos korrupciós ügyeket".
Az államtitkár közölte: még csütörtökön nyilvánosságra hozzák a szóban forgó dokumentumot, kiegészítő megjegyzéseikkel együtt. A dokumentum "formai komolytalanságát csak a tartalmi komolytalansága múlja felül" - jelentette ki.
Magyar Levente arra is kitért: ha felmerül annak a gyanúja, hogy valóban a minisztériumtól szivárogtatták ki, hogy az amerikai nagykövetség egyik munkatársa átadott egy dokumentumot a tárcának, akkor megteszik a szükséges lépéseket.
Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a párt értesülései szerint múlt csütörtökön a KKM-ben az amerikai nagykövetség képviselői átadták azokat az információkat, amelyek alapján beutazási tilalmi listára tettek hat vezető magyar kormánytisztviselőt. Mint mondta, erről egy magyar külügyminisztériumi forrásból értesültek.
Kerék-Bárczy Szabolcs azt kérte, hogy vagy a múlt csütörtöki találkozó jegyzőkönyvét vagy az amerikaiak által átadott információkat hozzák nyilvánosságra. Azt is firtatta, a kormány indított-e vizsgálatot az amerikaiak által múlt csütörtökön átadott információk alapján.

Címkék: beutazási tilalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk