Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 22. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Birkafelvonulást rendeztek a vándorlegeltetésért Madridban

Birkafelvonulást rendeztek a vándorlegeltetésért Madridban

A vándorlegeltetés hagyományának megőrzéséért rendeztek felvonulást a spanyol fővárosban vasárnap, amelyen mintegy 1600 birka lepte el a madridi utcákat.

A Leonból érkezett merinói juhokból és kecskékből álló, kolompoló nyájat népviseletbe öltözött lovasok és hagyományőrző csoportok vezették fel.

A belváros legfőbb turista látványosságain, a Puerta del Solon, a Plaza de Cibelesen, a Puerta de Alcalán áthaladó menet útvonalát a rendőrség biztosította, azt helyenként szalagokkal, kordonnal kijelölve.

A felvonulást lelkesen fotózó, bámészkodó tömeg kísérte, a pásztoroknak leginkább velük akadt dolguk, ugyanis rengetegen próbálták megsimogatni az elhaladó állatokat.

A birkafelvonulást 25 éve rendezik meg minden ősszel Madridban azért, hogy felhívják a figyelmet a legeltetési útvonalak megőrzésére és karbantartására.

Spanyolországot több mint 125 ezer kilométer hosszan szelik át ezek az útvonalat, nem egyet közülük már több mint 600 éve használnak. Egy részükre azonban veszélyt jelent a városok terjeszkedése, többségük pedig folyamatos ellenőrzést és felújítást igényel.

Címkék: birka, felvonulás, madrig

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.