Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 03. 10:28, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Birkózó Eb - Ligeti győzött, Nagy kikapott

Birkózó Eb - Ligeti győzött, Nagy kikapott

A szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti Dániel győzött, míg a 74 kilósok között induló Nagy Mihály kikapott első meccsén, a nyolcaddöntőben a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Az Eb-n ezüst- és bronzéremmel rendelkező szombathelyi nehézsúlyú a macedón Boban Danovval vívta nyitómeccsét, amelyen ő és Gulyás István szövetségi kapitány is győzelmet várt. A mérkőzés nem is okozott csalódást, Ligeti uralta a találkozót, riválisa végig feltűnően passzív volt. Az első három percben egy intést követően került 1-0-s előnybe a magyar, majd miután a szakasz hajrájában őt is figyelmeztette a bíró, gyönyörűen összefogta Danovot, a hátára döntötte, így már 5-0-re vezetett. A folytatásban a 24 éves birkózó nem adott ki magából a szükségesnél többet, és végül 6-0-s sikerrel jutott a nyolc közé, ahol az orosz Alan Anatoljevics Kugaljov lesz az ellenfele.
A közvetlenül Ligeti előtt birkózó 21 éves Nagy már 15 másodperc elteltével komoly, 4-0-s hátrányba került az ukrán Oleh Bilocerkivszkivel szemben, aki villámgyorsan kikapta a lábát, majd megpörgette őt. A fiatal magyar a folytatásban sem tudott átütő lenni, riválisa szépen védte támadásait, és még a szünet előtt egyszer mögé is került. A 6-0-s eredmény nem ígért jót a folytatásra, és a meccs nem is ment végig, mivel 4:45 percnél Bilocerkivszki elérte a technikai tushoz szükséges különbséget (12-1). Nagy már csak a vigaszági szereplésben bízhat, ehhez az kell, hogy legyőzője fináléba jusson.
A nap harmadik magyarja, a tavaly világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes Barka Emese (55 kg) a fehérorosz Zalina Szidakova ellen lép szőnyegre a nyolcaddöntőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.