Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Október 01. 17:43, kedd | Helyi
Forrás: Sziszi

Boldog szülinapot Rocky Dilly! - Jubileumi ARR verseny és Gála

Boldog szülinapot Rocky Dilly! - Jubileumi ARR verseny és Gála

Az idei évben ünnepli 20. születésnapját a Celldömölki Rocky Dilly ARRC. Szombaton Jubileumi Klubközi Utánpótlás versenyre, és gálaműsorra várta a házigazda a sportág szerelmeseit a Kemenesaljai Művelődési Központba.

A rock and roll dallamaival telt meg szombat délelőtt a művelődési ház színházterme, ahol a vasi rockys közösség együtt ünnepelte a Rocky Dilly ARRC alapításának 20. évfordulóját. A rendezvény fővédnöke Fehér László, Celldömölk város polgármestere volt, aki elismerő oklevelet adott át az Egyesületnek, és Koszogovits Norbert edzőnek is, az elmúlt 20 év munkájának elismeréséül.

A köszöntők elhangzása után kezdödtek a megmérettetések, elsőként a formációk, a triók, majd a párosok léptek a színpadra. A versenyre több, mint 150 gyermek és felnőtt nevezett, délelőtt a selejtezőkőn, délután pedig a döntőkben szurkolhattak a sportág rajongói a versenyzőknek.

Koszogovits Norberttől megtudhattuk, hogy 2 év után, 1999-ben alakult meg hivatalosan a "Rocky-Dilly" Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Club, mely innentől fogva bejegyzett egyesületként folytatta munkáját. A versenyeztetés alapja volt ez, hiszen csak azon csoport táncosai indulhattak hazai és nemzetközi versenyeken, akik egyesületi formában működtek. Az eltelt évek alatt számos sikert értek el az egyesület sportolói, több hazai és nemzetközi versenyen sikerült dobogóra állniuk. Ezen felül több táncost is delegáltak a magyar válogatott keretbe.

A jubileumi versenyre Vas megye számos településéről, de Győr-Moson-Sopron megyéből, valamint szlovákiából is érkeztek versenyzők. A délelőtt folyamán 10 gyermek és felnőtt formáció, 3 trió, valamint több, mint 50 páros mérettette meg magát a pontozóbírák előtt. A délutáni döntők előtt Vastag Tamás szórakoztatta az egybegyűlteket, majd a különböző kategóriák döntői között látványos bemutatókat láthattak a sportág rajongói. Színpadra léptek a Celli Manók és a Dumás Team, Czetl Artúr - Fülöp Noémi, Bánhídi Dániel - Czetl Fanni, és a Dombóvári Bálint - Cselédi Lili páros. Elmondhatjuk, hogy a helyi táncosok sikeresen végeztek a versenyen, szinte minden kategóriában a dobogó valamely fokára állhattak a celli versenyzők. A rendezvényt jubileumi bál zárta a Potyautasokkal, ahol együtt ünnepelték a volt és jelenlegi táncosok a szülinapos egyesületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.