Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit

Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit

Brüsszelben és Londonban is bemutatják az Aura című magyar ifjúsági sci-fit, amelyet Budapesten április 20-án láthat először a közönség.

Mint a film alkotói az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben felidézik, az alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül forgatott játékfilmet február 15-én mutatták be Dunaújvárosban. A nemzetközi premier márciusban volt Görögországban, a Horrorant Film Festivalon.
Az Aura bekerült az Európa legnagyobb sci-fi, horror és fantasy fesztiváljának számító Brussels International Fantastic Film Festival versenyprogramjába, így - az előzetes program szerint - április 12-én Brüsszelben is láthatja a közönség. Ezt követően az alkotás London felé veszi útját, ahol az április 24-én kezdődő Sci-Fi London Film Festival programjában szerepel.
A budapesti közönség április 20-án láthatja Bernáth Zsolt rendezését a Tabán moziban megrendezendő magyar filmes programsorozat keretében, ezt követően pedig a Puskin mozi műsorán lesz látható.
A közleményben kitértek arra is, hogy az Aura alkotógárdájának előző munkája, a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági kalandfilm az április 24. és május 2. között megrendezendő Dubai Children's International Film Festival programjában szerepel. Az alkotók szándéka szerint ezzel ér véget a film kétéves fesztiválkörútja, amelynek során az ifjúsági mozit 14 ország 15 filmfesztiválján mutatták be, és Stockholmban tavaly elnyerte a legjobb ifjúsági filmnek járó díjat.

Címkék: Kultúra-film

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.