Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 10. 08:51, szombat | Helyi

Celldömölki színházasok a Teremtésről

Celldömölki színházasok a Teremtésről

ALMAGRÁNÁT – A teremtés története

Rendező: Komáromi Sándor

A soltis Lajos Színház nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy a szinte mindenki által ismert bibliai teremtéstörténetet olyan eszközökkel mutassa be, amelyek a színház legeredendőbb formáit idézik meg. Valódi közösségi élmény generálására teszünk tehát kísérletet, hiszen ebben a „Nyitott Tér”-ben megvalósuló előadásban a nézők nem csak „néznek”, hanem időnként velünk együtt játszanak, táncolnak, vagy keltenek életre színpadképeket.

A Soltis Lajos Színház több külföldi színházzal együtt vesz részt egy olyan nemzetközi projektben, aminek célja a tudásátadás, vagyis hogy mindenki tanuljon mindenkitől. Az itt szerzett technikák és tapasztalatok gazdagítják ezt a közöségi színházi előadást, amiben óriásbábok, gólyalábas színészek, interaktív játékok segítik a mind teljesebb színházi élmény létrejöttét.
Előadásunk igazi kultúrcsemege is, hiszen a keresztény motívumrendszer, a magyar archaikus népi imádságok szövegvilága, illetve eredeti héber szövegek éppúgy részei az előadásnak, mint a keleti színházi tradíciókból merítő mozdulatrendszer, a klezmer zenék, yiddish táncok, vagy a riói jelmezek és maszkok.
Az előadás korhatár nélküli, majdnem egy órányi felejthetetlen közös élményt ad szabadtéren és nagyobb belső terekben egyaránt.

Játszók:

Bruckner Roland, Károly Bálint, Marton Mercédesz, Nagy Zsuzsi, Pesti Arnold, Piller Ádám, Tóth Ákos

Tervező:
Szűcs Jócsef "Szöcske"

Kivitelező:
Marton Miklós

Rendezőasszisztens:
Sipos László
Nagy Zsuzsi

Külön köszönet:
Marton Mercédesz, Radányi Károly, Mészárics Róbert, Zseli Róbert, Marton család, Bincze Tamás, Perger István Guszty, Gregorich Bálint

Főtámogató:
NKA

Támogatók:
Tokorcs Község Önkormnyzata, EMMI, Celldömölk Város Önkormányzata, Perfect Media Kft, Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.