Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 03. 23:20, vasárnap | Helyi

Celldömölki társulat nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

Celldömölki társulat nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját

A szakmai zsűrit Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész vezette.

A testület a KASZT fődíját a celldömölki társulat Szentivánéji álom című darabjának ítélte oda. A Soltis Lajos Színház tavaly a Vaknyugat című darabbal nyerte meg a komlói fesztivált.

A második helyezett a győri RÉV Színház és az inárcsi KB35 csoport koprodukciója, az Othelló lett. A harmadik helyet pedig a komlói Súgólyuk Egyesület Még egyszer hátulról című darabja szerezte meg.
Legjobb rendező elismerését Nagy Péter István, a celldömölkiek előadásának rendezője kapta. A legjobb férfi főszereplőnek Nagy Zsoltot választották, az Othellóban nyújtott alakításáért, a legjobb női főszereplő címet Törsök Márta, a székesfehérvári Szabad Színház tagja nyerte el a Római karneválban mutatott játékáért. A legjobb mellékszereplő Ákli Krisztián, a pécsi Escargo Hajója társulat tagja lett. Különdíjban részesült az Escargo Hajója csoport a Büntető című produkcióért és az érmihályfalvi MÓKA színjátszó kör Az ördög című előadásért - ismertette az összegzés.
A május 31. és június 3. között megrendezett eseményen tizenegy csoport mutatkozott be. A házigazda komlóiak mellett érkeztek győri, székesfehérvári, pápai, veszprémi, inárcsi, körmendi, pécsi, ikervári, érmihályfalvai színjátszók.
Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője, a KASZT fesztiváligazgatója elmondta: minden előadást teltházas érdeklődés kísért. A kiegészítő programok, koncertek várakozáson felüli fogadtása pedig egy új minőségi irányt, szintet is adott az eseménynek.
Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a KASZT fővédnöke hangsúlyozta, hogy a jövőben is szeretnék megtartani, megismételni a fesztivál eddig elért színvonalát, fordulatszámát. Polics József (Fidesz-KDNP) Komló polgármestere pedig arról beszélt, hogy a záróünnepség után máris elkezdik szervezni az ötödik, jubileumi fesztivált.
A KASZT keretében minősítéseket szerezhettek a Magyar Szín-Játékos Szövetség tagjai. Arany minősítést ítéltek oda a pécsi Escargo Hajója csoportnak, a celldömölki Soltis Lajos Színháznak, az érmihályfalvi MÓKA színjátszó körnek, a komlói Súgólyuk Egyesületnek, s egy korábbi megtekintés alapján a győri Rév Színház és az inárcsi KB35 társulat Othello című produkciójának. Ezüst minősítést vehetett át a Körmendi Kastélyszínház Társulat Novecento című monodrámájának bemutatásáért. Bronzot ért a székesfehérvári Szabad Színház Római Karnevál című előadása és a pápai S.K. Társulat Egy őrült naplója című monodrámája.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.