Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Június 11. 11:25, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Csak az egyharmaduk megbízható a használtautó-kereskedéseknek

Csak az egyharmaduk megbízható a használtautó-kereskedéseknek

Az elmúlt egy évben vizsgált több mint 800 autókereskedésből mintegy 400 felelt meg az autókínálaton, a céges háttéren,

illetve a vásárlói visszajelzéseken alapuló kritériumrendszernek az ország első ellenőrzött használtautó-piacterén, a JóAutók.hu oldalon, ezért a portál becslése szerint a teljes piacon a mintegy 3000 működő autókereskedésből csupán 800-1000 tud eleget tenni a megbízhatósági feltételeknek - közölte az oldal hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a JóAutók.hu, amely egy éve kezdte meg a működését, elsőként vállalta Magyarországon, hogy csak megbízhatósági előszűréseket követően tesz ki autóhirdetést a felületére. Az eddigi - több mint 800 autókereskedés ellenőrzésén alapuló - tapasztalatok azt mutatták, hogy a vizsgált autókereskedések 49 százalékánál a nem megfelelő autóállományból, 36 százalékánál a negatív vásárlói és szakmai visszajelzésekből, 15 százalékánál pedig a nem megfelelő céges háttérből adódtak a problémák.

Az autóállomány ellenőrzésénél a leggyakoribb buktatók közül példaként említették a sorozatosan előforduló irreális kilométeróra-állást, a kínálatban található rossz műszaki állapotú, hiányos, működésképtelen vagy sérült autók jelentős súlyát, illetve a fantomkészletből történő értékesítést, amikor még nem behozott, csak ígéretként létező használt autókat árusítanak előleg vagy foglaló bekérésével.

A nem megfelelő céges háttérnél megjegyezték, hogy ez a feltétel egyaránt vonatkozott a telephely nélkül működő, jelentősebb adótartozást felhalmozó, illetve felszámolás vagy csődeljárás alatt lévő kereskedésekre is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során