Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Április 27. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: ixabay

Elítéltek egy rablónőt Zalaegerszegen

Elítéltek egy rablónőt Zalaegerszegen

Másodfokon, jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy korábban is büntetett nőt, aki otthonában támadt rá és rabolt ki egy idős férfit - közölte a törvényszék szóvivője kedden az MTI-vel.

Bartalné Mentes Judit közleményében azt írta: a 42 éves asszony tavaly júniusban többször felkereste otthonában akkor 89 éves áldozatát azzal, hogy segít a gondozásában, de a férfi ezt visszautasította. A legutolsó alkalommal az idős ember távozásra szólította fel a nőt, aki azonban ezt nem vette tudomásul, benyomta a lakás ajtaját és fellökte a férfit.

A földre került férfitől megpróbálta megszerezni a karján lévő autóstáskáját, amely a dulakodás közben elszakadt. A nő ekkor kivett belőle 190 ezer forintot, majd távozott.

Az idős férfi az esés és a dulakodás miatt több testrészén is bevérzéseket és zúzódásokat szenvedett.

A Zalaegerszegi Járásbíróság még februárban bűnösnek mondta ki a nőt rablás bűntettében, amelyet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követett el. Akkor a bíróság hat év fegyházbüntetést szabott ki a vádlottra, továbbá elrendelte a korábban kifosztás miatt kiszabott egyéves börtönbüntetése utólagos végrehajtását is.

A vádlott és a védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, de az ügyet kedden tárgyaló Zalaegerszegi Törvényszék helybenhagyta a korábbi ítéletet, így az jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el