Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Május 16. 22:30, hétfő | Helyi
Forrás: cellituzoltok.cellkabel.hu

Elszabadult egy méhraj Celldömölkön

Elszabadult egy méhraj Celldömölkön

Riadalom a Szalóky és a Gábor Áron utcában

Egy elszabadult méhrajhoz riasztották a tűzoltókat 2011. május 14-én szombaton, a kora esti órákban.

Lakossági bejelentés alapján vonultak ki a tűzoltók szombaton a Gábor Áron, és a Szalóky Sándor utca kereszteződésébe, ahol egy elszabadult méhraj okozott riadalmat. A helyszínre érkező tűzoltók az akció időtartamára az utcát lezárták, a rovarok befogásához méhész szakembert hívtak. A tűzoltók védőfelszerelésben segítettek a méhész szakembernek a méhrajok begyűjtésébe, és a veszélyhelyzet felszámolásában.

Gyakran előfordul, hogy egyes méhrajok elszöknek a kaptárukból és önálló életet kezdenek. Az így befogott állatokat általában karanténba zárják, és megfigyelés alatt tartják, amíg kiderül, hogy a jövevények nem veszélyeztetik-e a többi kaptárában élő méhet. A karantén letelte után újra befogják őket a mézgyűjtésbe.

Összeállította: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.