Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Április 10. 17:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Erősödik a mobilitási hajlandóság az országon belül

Erősödik a mobilitási hajlandóság az országon belül

Az országon belül erősödik a mobilitási hajlandóság, ezt támasztja alá, hogy Nógrád, Pest, Tolna, illetve Heves és Békés megyében élők több mint 50 százaléka más régiókban működő társaságokhoz jelentkeztek állásra,

a legtöbben a fővárosban meghirdetett munkakörök iránt érdeklődtek - derül ki a Profession.hu saját adatbázisán alapuló elemzéséből, amit szerdán juttattak el az MTI-nek.

A közlemény szerint Magyarországon Budapest a legnagyobb „tehetség-mágnes”, emellett azonban egy másik irány is körvonalazódik, amely szerint már nem csak a fővárosba, hanem onnan kifelé is áramlik a munkaerő, számukra Pest és Fejér megye, Ausztria közelsége miatt pedig Győr-Moson-Sopron megye a legvonzóbb célpont.

Országos szinten a legnagyobb mobilitási hajlandóság a szakmunkát, a fizikai segédmunkát és a betanított munkát végzők körében tapasztalható, 34-39 százalékuk jelentkezett lakóhelyüktől távol eső megyékben meghirdetett állásokra.

Kiemelték, mindezzel párhuzamosan viszont csökkent a magyar munkaerő nemzetközi mobilitási hajlandósága, ugyanis a Profession.hu és a BCG 2018-as közös felmérése szerint a megkérdezettek 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen vállalna munkát külföldön, 2014-ben ez arány azonban még 58 százalék volt. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a legfiatalabb, 20 év alatti magyar válaszadók mobilitási hajlandósága (66 százalék) még mindig jóval magasabb, mint a globális átlag (57 százalék).

Címkék: mobilitás, munka, ország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;