Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 06. 13:19, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Fegyveresen rabolt, majd ittasan vezetett

Fegyveresen rabolt, majd ittasan vezetett

Gyors, összehangolt rendőri intézkedések eredményeként fél órán belül elfogták a feltételezett tettest.

Egy szolgálaton kívüli rendőr tett bejelentést január 5-én 17 óra 15 perckor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy máriapócsi benzinkúton fegyveres rablás történt. Az elkövető a megszerzett pénzzel Kállósemjén irányába menekült kocsival. A rablás során személyi sérülés nem történt. A tevékenység-irányítási központ munkatársai a bejelentést követően azonnal ellenőrző-áteresztő pontok felállítását rendelték el és mozgósították a környékbeli egységeket is a lehetséges menekülési útvonalak zárására.

A baktalórántházi rendőrök éppen a kijelölt felállítási helyükre siettek, amikor a 41-es számú főúton, Apagy és Levelek települések között felfigyeltek egy szemből érkező kocsira. Azonnal utána fordultak, megállították, majd igazoltatták a jármű vezetőjét.



Gyanújuk hamar beigazolódott. A rendőrök az autóban megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt fegyvert, valamint egy szatyorban az eltulajdonított pénzt is. Mivel az intézkedés alatt felmerült a gyanú, hogy a 43 éves nagykállói férfi a vezetést megelőzően alkoholt fogyasztott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították. Kiderült, hogy a vezetői engedélye is lejárt, ezért külön szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

T. Jánost a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A lakásán tartott kutatás során további tárgyi bizonyítékokat találtak és foglaltak le a rendőrök. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: