Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 01. 18:47, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Heti két nap lesz csak piac Celldömölkön

Heti két nap lesz csak piac Celldömölkön

Szeptember elsejétől csak csütörtökön és szombaton lesz napi piac Celldömölkön. A városközpontban zajló felújítások miatt egyelőre több helyszínen kínálják portékáikat az árusok.


 

A celldömölki piac ügyével többször is foglalkozott a városi képviselőtestület. A Városgondokság által korábban készített tanulmányból kiderült például, hogy a piaci árusoktól származó bevétel 98 százaléka csütörtöki és szombati napokon realizálódott. A városban ugyanis ezek a hagyományos piaci napok, a hét többi napján csak egy-két árus kínálta termékeit. Így a testület úgy döntött, hogy napi piac szeptember elsejétől csak csütörtökön és szombaton lesz a városban.

- Felvetődött az a lehetőség, hogy a celldömölki őstermelők a hét többi napján is kínálhatják terményeiket, ám ehhez közterület-foglalási engedélyt kellett volna kérniük, és közterület-használati díjat kellett volna fizetniük. A képviselő-testület végül ezt a lehetőséget elvetette, mondván: nehéz ellenőrizni, hogy ki a celldömölki őstermelő, mint ahogy azt is, hogy valóban a saját áruját vitte-e ki a piacra - mondja Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.

A másik neuralgikus pont a piaci árusok helye. A klasszikus fedett piaccal nem volt gond, az folyamatosan működött, a városmag-rehabilitációval járó munkálatok miatt viszont meg kellett változtatni az árusok helyét. A lottózó előtti részt - ahol hagyományosan a lakókocsis, mozgó árusok voltak - is felújították, új burkolatot kapott, és az egykori lakberendezési áruház melletti részen is térköveztek, illetve parkolókat alakítottak ki. Ezért az elmúlt hónapokban ezekről a területekről a kegytemplom előtti, illetve körüli részre költöztették az árusokat. A városközpont felújításának első ütemét befejezték, így a lottózó előtti részre visszaköltözhettek az árusok. A volt lakberendezési áruház mellé viszont nem. Közben azonban a városközpont felújítása folytatódott, és a második ütemben a templom oldalában lévő részről is át kellett helyezni a piacozókat. A testület úgy döntött, hogy ideiglenesen az egykori polgármesteri hivatal nyugati oldala mellett ad helyet nekik.

A keddi testületi ülésen pedig arról született döntés, hogy a városfejlesztési és a költségvetési bizottság a következő testületi ülésre javaslatot tesz a piac november 1-je utáni remélhetőleg végleges elhelyezésére.Felvetődött az is, hogy a városi piac egészen más irányba bővüljön: a lehetőségek között emlegetik a sportpályák irányába történő terjeszkedést. A városközpont felújításának második ütemét október végére befejezik, addigra talán a piac végleges helyéről is megszületik a döntés.

Címkék: Celldömölk, piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: