Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Augusztus 21. 13:23, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - Magas középhőmérsékletre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hőség - Magas középhőmérsékletre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A napi középhőmérséklet a következő napokban általában 25-26, az Alföldön, városi környezetben, több helyen is 27-28 Celsius-fok körül alakul - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat hétfőre és keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest vármegyék területére. Ebben a hat vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakul.

A szolgálat előrejelzése szerint hétfőn túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződhet, csapadék nem lesz. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak a Tiszántúlon lehet időnként élénk széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű, késő estére 21 és 27 fok közé hűl a levegő.

Kedden is sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Csapadék nem valószínű, de egy-egy futó zápor kialakulhat. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul - közölték.

Címkék: hőség, meteorológia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben