Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Június 25. 07:09, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Indul az M4 Sport csatorna

Indul az M4 Sport csatorna

Július 4-étől az M4 Sport csatornával bővül a közmédia kínálata, változik a csatornakiosztás

Július 4-től az M4 Sport csatornával, később pedig az M6 csatornával is tovább bővül a közmédia kínálata - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) szerdán az MTI-vel. A digitálistévé-szolgáltatásoknál július 1-jétől az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati műsorok.

A tájékoztatás szerint a médiatörvénynek megfelelően az új csatornák az összes digitális tévészolgáltató ügyfele számára elérhetőek. A teljes sportműsor-választék július 18-tól áll rendelkezésre, az M4 csatornát a hagyományos analóg szolgáltatások nézői is láthatják majd, míg a Duna World és az M6 egyes szolgáltatóknál digitális formában lesz elérhető.

A médiajogszabályok összesen az MTVA legalább hat normál és hat nagy felbontású közszolgálati adásának kötelező továbbítását biztosítják, ezen lehetőségek közül az MTVA javaslata és a médiatanács döntése alapján júliustól egyelőre összesen 9, az év végétől pedig összesen 11 csatorna szerepel majd mindenképpen a szolgáltatók kínálatában - olvasható a közleményben.

Az MTVA és az MKSZ felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a digitálistévé-szolgáltatásoknál július 1-től az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati műsorok.

Ez a változás a nézők több mint kétharmadát érinti, hiszen hazánkban jelenleg már a háztartások 70 százalékában, közel hárommillió otthonban digitálisan televízióznak. Ők a jövő hét közepétől a megszokott csatornakiosztás átrendeződését fogják tapasztalni. A közszolgálati műsorok egységes előre kerülésével összefüggésben ugyanis a többi csatorna az eddiginél magasabb sorszámú programhelyre tolódhat át. Érdemes ezért figyelni a szolgáltatók tájékoztatását, illetve áttekinteni a megváltozott sorrendet - írták. Az érintettek azonban szükség esetén beprogramozhatják az új adásokat, illetve, ha lehetséges, egyes műsorokat a kedvencek közé is beállíthatják digitális vevőkészülékükön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el