Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Május 23. 22:24, hétfő | Helyi
Forrás: cellituzoltok.cellkabel.hu

Ismét elszabadult méhrajhoz riasztották a celli tűzoltókat

Ismét elszabadult méhrajhoz riasztották a celli tűzoltókat

Ismét egy elszabadult méhrajhoz riasztották a tűzoltókat 2011. május 17-én, a kora esti órákban.

Lakossági bejelentés alapján vonultak ki a tűzoltók szombaton este Köcskre, ahol egy elszabadult méhraj okozott riadalmat. Ezúttal a fullánkosok egy családi ház kéményébe költöztek be, a háziaknak onnan füsttel ugyan sikerült kikergetni őket, ezután a kémény oldalára telepedtek. A helyszínre érkező tűzoltók a hívatlan látogatók befogásához méhész szakembert hívtak. A tűzoltók kötött vízsugárral segítették a méhész munkáját a méhrajok begyűjtésében, és a veszélyhelyzet felszámolásában.


Mint már mi is beszámoltunk róla, ebben az időszakban gyakran előfordul, hogy egyes méhrajok elszöknek a kaptárukból és önálló életet kezdenek. Az így befogott állatokat általában karanténba zárják, és megfigyelés alatt tartják, amíg kiderül, hogy a jövevények nem veszélyeztetik-e a többi kaptárában élő méhet. A karantén letelte után újra befogják őket a mézgyűjtésbe.

Szerző: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.