Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Május 23. 22:04, hétfő | Helyi

Újra Tavaszi Napok Alsóságon

Újra Tavaszi Napok Alsóságon

Idén május 20-22. között került megrendezésre Celldömölkön az Alsósági Tavaszi Napok c. rendezvénysorozat.

Képgaléria a rendezvényről

Május 20-án este ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az immár hagyományossá vált rendezvénysorozat, melyen Fehér László polgármester, és Erdélyi Antal részönkormányzat-vezető mondott köszöntőt. Az ünnepi műsorban közreműködtek a városrész óvodásai és az alsósági tagiskola diákjai. Az első este Nosztalgia Party-val zárult, ahol a Koktél Duó gondoskodott a szórakoztatásról. 

 

Szombat reggel zenés ébresztővel kezdődtek a programok, közreműködött az Ádám Jenő Zeneiskola fúvószenekara. Délelőtt a sporté volt a főszerep, női labdarúgó torna, és izgalmas sportvetélkedők várták az Alsóságiak. 15 órától játszóház várta a kicsiket és nagyobbacskákat, volt arcfestés, légvár és különböző kézműves foglalkozások. A délután színpadi produkciókkal folytatódott, elsőként Radányi Károly szórakoztatta a közönséget, eközben zajlott az Alsósági fakanál elnevezésű főzőverseny. Fellépett a KMKK mazsorett csoportja, a Kemenesalja Néptánccsoport, a Rocky Dili ARRC és az Energy Dabaston Sporttánc Egyesület táncosai. Este a Soltis Színház művészei léptek színpadra Csalóka Péter c. mesejátékukkal, majd Gosztola Dorina és Turi Gábor műsora alapozta meg a báli hangulatot.

 

Vasárnap reggel a férfiak rúgták a bőrt a Sportcsarnokban, eközben a sportpályán kezdetét vette a Ság hegy Kupa – „C” kategóriás fogathajtó verseny. A rendezvénysorozatot este egy „Zenés áhítat” zárta, melyen közreműködtek az alsósági tagiskola diákjai. A rendezvény ideje alatt az Evangélikus Nőegylet kézimunkáiból, valamint az alsósági tagiskola „A Föld hete” c. rajzpályázatra készült munkáiból összeállított kiállításokat kereshették fel az érdeklődők.  

 

Szerző és képek: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.