Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Február 19. 07:09, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Lecsaptak egy prostituáltakat futtató erőszakos bandára a rendőrök - VIDEÓ

Lecsaptak egy prostituáltakat futtató erőszakos bandára a rendőrök - VIDEÓ

A prostituáltakat futtató banda tagjai egyszerűen megverték a lányokat, ha a kuncsaftok panaszkodtak rájuk. Állandó felügyelet alatt tartották őket, a pénzüket pedig elvették.

Bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást H. Imre és társai ellen a rendőrség. A férfi által 2016 óta irányított bűnözői csoport Németországba és Svájcba szállított ki lányokat, akiket különböző módon tisztességes munkával hitegettek. A nők tudta nélkül korábban egymás között adták-vették őket, majd megszervezték a Nürnbergbe, illetve Bernbe utaztatásukat – közölte a rendőrség oldalán.

Külföldön bordélyházakban dolgoztatták a lányokat, a banda „kihelyezett” tagja 24 órában felügyelte őket, a bevételüket részben, de sokszor teljes egészében elvette tőlük. Ha a kuncsaftoktól panasz érkezett egy prostituáltra, akkor azt a nőt a szervezet vezetője megverte. Ha pedig a bordélyház internetes oldalára érkezett negatív komment a szolgáltatásokkal kapcsolatban, akkor az összes lányt bántalmazta.

A nyomozók számos tanút hallgattak ki, adatokat, bizonyítékokat gyűjtöttek és beazonosították a bűnszervezet vezetőjét és további három tagját. A magyar rendőrök széleskörű nemzetközi együttműködést folytattak német, illetve svájci kollégáikkal. Megállapították, hogy a bűnözői csoportban mindenkinek megvolt a maga feladata. Volt, aki az utaztatásért felelt, míg más a lányok felügyeletét látta el. A prostituáltaktól elvett bevételből a banda tagjai saját életvitelüket fedezték.

Az egyenruhások hétfőn hajnalban összehangolt bűnügyi akciót szerveztek Nagykanizsára, mely során elfogták a bűnszervezet vezetőjét, az 50 éves H. Imrét, valamint a csoport másik két tagját, a 33 éves A. Józsefet és a 28 éves O. Líviát. A házkutatás során a nyomozók mobiltelefonokat, informatikai eszközöket, feljegyzéseket, nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket, továbbá egy nagy értékű autót foglaltak le, valamint zár alá vettek három ingatlant.

A nyomozók a banda három elfogott tagját gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és indítványozták letartóztatásukat. A bűnszervezet negyedik tagja még szökésben van, őt még keresik a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során