Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 10. 05:01, szombat | Belföld
Forrás: mti

LED-gyár épülhet Zalaegerszegen

LED-gyár épülhet Zalaegerszegen

Marokkói-kanadai tulajdonú, LED-lámpatesteket gyártó cég települne Zalaegerszegre - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Balaicz Zoltán a városi közgyűlés előző napi döntéseit ismertetve beszélt arról, hogy a Solar Eco Systems Kft. a zalai megyeszékhely déli ipari parkjába települne egy LED-lámpagyár építésével. Az első körben 25 munkahelyet teremtő, mintegy 5 millió eurós beruházáshoz pályázat útján 30 millió forintért vásárolhat területet a cég.

A polgármester hozzátette: a marokkói-kanadai érdekeltségű vállalkozás anyacége 2014 óta gyárt LED-lámpákat, eddig elsősorban Európán kívülre, főként az Egyesült Arab Emírségekbe és Katarba szállítottak.

A Zalaegerszegen már épülő járműipari tesztpálya miatt is fokozott az érdeklődés elektromos töltőállomások létesítése iránt, egy ezzel kapcsolatos előterjesztés szerint a városban két társaság - a meglévő három mellé - összesen még hat új, elektromos autók töltésére alkalmas állomásokat épít. Ezzel hamarosan a zalai megyeszékhelyen lesz a 23 megyei jogú város közül a legtöbb nyilvános elektromos töltő, amire a várhatóan robbanásszerűen terjedő e-autók, illetve a tesztpályát majdan igénybe vevő autógyártók miatt is szükség lesz - ismertette Balaicz Zoltán.

Címkék: gyár, LED, Zalaegerszeg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.