Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Június 12. 14:16, csütörtök | Bulvár
Forrás: InfoVáros

Lilu fia megvált a kedvenc sapkájától

Lilu fia megvált a kedvenc sapkájától

Lilu megbeszélte kisfiával, Dáviddal, hogy néhány kedvenc ruháját összegyűjtik és átadják azoknak, akiknek nagyobb szükségük van rá. Némi csomagolást követően a pólók, nadrágok és baseballsapkák útjukra indulnak, hogy új gazdáik örömüket leljék bennük. A műsorvezető is csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat és a Jófogás közös akciójához, amelynek célja, hogy a Gyerekszigeten minél több ruhát és játékot gyűjtsenek össze a rászoruló kicsik számára.

Lilu hosszasan válogatott a ruhadarabok között a kisszobában, hogy olyasmiket találjon, amelyek biztosan elnyerik a gyerekek tetszését. „Ritkán ragaszkodom tárgyakhoz, de Dávid néhány holmijához engem is érzelmi szálak kötnek” – mesélte a csomagolás hevében Lilu. „Ez a formás kis farmer például arról nevezetes, hogy ebben vittük Dávidot először oviba. Az esemény valószínűleg komolyabb nyomokat hagyott bennem, mint benne” – mondta Lilu, majd a többi ajándék közé süllyesztette a nadrágot. A Gyerekszigeten június 7-től három hétvégén keresztül bárki követheti Lilu példáját: a Máltai Szeretetszolgálat az online apróhirdetési oldallal együttműködve a Jófogás játszóterén várja a felajánlásokat. A helyszínen gyerekruhákat és játékokat helyezhetnek el a látogatók, amelyeket aztán rászoruló kicsik kapnak meg.

A csomagba egy sapka is került Dávid kollekciójából. „Ez a baseballsapka gyűjteményének első darabja. Ki tudja, lehet, hogy tőlem örökölte, de a fiam máris érdeklődik a divat iránt – legalábbis ami a baseballsapkákat illeti. Megbeszéltük Dáviddal, hogy bármennyire is szereti ezt a menő sapkát, most más gyerekeknek adjuk, akik legalább annyira büszkén viselik majd, mint ahogyan ő tette” – mondta Lilu. A pakkba egy memóriafejlesztő társasjáték is csomagoltak, amely Liluéknál gyakran volt a közös esték részese.

„Fontosnak tartottam, hogy a magam módján csatlakozzam a Máltai Szeretetszolgálat és a Jófogás akciójához: gyerekeken segíthetünk, ezek a tárgyak nálunk már megszolgáltak, valakinek valahol az országban azonban még mosolyt varázsolhatnak az arcára” – mondta Lilu.

Az akció június 7-én kezdődik, a Gyereksziget Jófogás játszóterén található gyűjtőállomáson négy hétvégén keresztül, egészen június 29-ig lehet elhelyezni a megtisztított ruhákat és játékokat. A felajánlások szétosztásáról a Máltai Szeretetszolgálat gondoskodik.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.