Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Augusztus 30. 00:29, kedd | Helyi

Államalapító Szt. Istvánt, az Új Kenyeret és a felújított városközpontot ünnepelték Celldömölkön

Államalapító Szt. Istvánt, az Új Kenyeret és a felújított városközpontot ünnepelték Celldömölkön

Augusztus 20-án délután hármas ünnepet tartottak Celldömölkön. Államalapító Szent István Királyunk, és az Új Kenyér ünnepe mellett a felújított városközpontot is felavatták.

Az ünnepségen tiszteletét tette Kiss Péter, országgyűlési képviselő, városunk díszpolgára, Kovás Ferenc, országgyűlési képviselő, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Prof. Emeritus Dr. Kósa András, egyetemi docens, városunk díszpolgára, valamint Dr. Nemény András, országgyűlési képviselő.

A rendezvényen jelen volt Fehér László, városunk polgármestere, Söptei Józsefné alpolgármester, Baranyai Attiláné dr. jegyző, a kistérség polgármesterei, Celldömölk város képviselőtestületének tagjai, valamint a történelmi egyházak képviselői.

A Himnusz eléneklése után, a Kemenesalja Néptánccsoport Magyarország címmel táncfantáziát mutatott be, majd az ünnepi beszédek következtek. Elsőként Fehér László polgármester beszélt a városban történt változásokról, és az eljövendő fejlesztésekről, majd kérte a városlakókat, hogy vegyék birtokba az új agorát.

Kovács Ferenc Szent István nagyságáról, történelmi jelentőségéről emlékezett meg, majd Kiss Péter mondta el avatóbeszédét. A szalagátvágás után - melyet a három ünnepi szónok végzett el - Fehér László polgármester ajándékot adott át Kiss Péternek, a városközpont felújításában nyújtott segítségéért, elismerő oklevélben részesítette Kiss Sándor főépítésvezetőt, Csizmazia Roland építésvezetőt, és Kókai József művezetőt.

Celldömölk Város Önkormányzata nevében, Pedagógus nap és Semmelweis nap alkalmából, valamint Augusztus 20, Állami ünnepünk tiszteletére alapított Celldömölk Városért Érdemérem elismeréseket adott át Fehér László, Celldömölk Város polgármestere, Söptei Józsefné alpolgármester, és Baranyai Attiláné dr. jegyző. Celldömölki Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulási Tanácsa nevében Kemenesaljáért díjakat adott át Fehér László, a Társulási Tanács elnöke, valamint a kistérség polgármesterei.

Az ünnep hivatalos része után este tűzijáték és a Kiscsillag zenekar koncertje várta a szórakozni vágyókat.


Szöveg: SziSzi

Fotógaléria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: