Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Június 07. 20:53, péntek | Helyi
Forrás: SziSzi

Lovas családi nap a Rolling Rock Táncegyüttessel és a Hangadókkal

Lovas családi nap a Rolling Rock Táncegyüttessel és a Hangadókkal

A nyár első napja borongós, esős idővel köszöntött ránk, de ez sem tarthatta vissza azt a mintegy 250-300 embert, aki ellátogatott Kertára, a Topár Zsolt lovas oktató által szervezett lovas családi napra.

Immár hetedik alkalommal került megrendezésre Topár Zsolt szervezésében a családi-gyermek lovas nap. A szabadidős lovagoltatással és lovasterápiával foglalkozó szakember birtokán igazán lelkes kis csapat verődött össze, akik az időjárás viszontagságai ellenére estig kitartottak. A szervező késő délelőtti köszöntője után sorban követték egymást a színpadi produkciók. Tompa Eszter és Nagy Márton Miklós Tapolcáról, Forgács Anna pedig Devecserből érkezett az apró színpadra, hogy zenés produkciójukkal szórakoztassák a közönséget.

A következő fellépő a tatabányai „Názáret” Szociális szolgáltató Apró Talpak drámacsoportja, egy a Komárom-Esztergom megyében élő, családjukat nélkülöző gyermekből álló, tehetséges fiatalokat egybegyűjtő csoport volt. A csapat már több kisebb-nagyobb sikert tudhat a háta mögött, Kertára különböző, napjainkban játszódó életképeket hoztak, fanyar humorral, és gyermeki bájjal megfűszerezve. Mivel a házigazda több településen is tart lovas oktatást, szinte egyértelműnek tűnt az ostffyasszonyfai lovasok és táncosok meghívása, akiktől először egy fergeteges kánkánt, majd pedig egy modern disco - egyveleget láthatott a közönség.

A programban szerepelő lovasbemutatót, illetve huszárbemutatót sajnos a pályák felázott állapota miatt nem tudták megtartani a szervezők, azonban egy lovasterápiás bemutatót két esős időszak között sikerült prezentálni. „A lovasterápia orvosi, pedagógiai, pszichológiai indikáció alapján, terápiás céllal alkalmazott egyéni vagy csoportos foglalkozás a ló segítségével. Célja a károsodás, sérülés, fogyatékosság ismeretében a ló és a lovaglás hatásainak felhasználása a minél eredményesebb gyógyulás, állapotmegőrzés, képességfejlesztés, habilitáció és rehabilitáció érdekében” – mutatta be a lovasterápiás tevékenységet Topár Zsolt a jelenlévőknek, majd mindezt gyakorlatban is láthatták a jelenlévők.

A bográcsban főtt különféle finomságok elfogyasztása után újabb színpadi produkciók várták a vendégeket. Elsőként „Cimbi” tanítványai léptek a színpadra, hogy néptánccal szórakoztassák a közönséget, majd az Együtt Karakószörcsök Kultúrájáért Egyesület asszonyai mutatták be tánctudásukat, majd Kéri Ferenc: Beteg disznó című népi komédiáját adták elő. A színpad lefedése után újraegytáncos produkció következett. A táncosok vidáman, mosolygósan foglalták el a helyüket a színpadon, egyetlen dolog választotta el őket a korábbi tánccsoportoktól: a Rolling Rock Táncegyüttes tagjai kerekesszékben ülnek. A vidám country dallamokra pörgő-forgó táncosok nagy sikert arattak a vendégek körében, akik folyamatos tapssal bíztatták és jutalmazták az előadókat.

Az est fő produkciójaként lépett színpadra az ajkai Hangadók zenekar, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány értelmi és érzékszervi sérült fiataljaiból álló együttes. A fiatalok lassan öt éve zenélnek együtt, jelenleg Trócsányi Gergő vezetésével. A közel egy órás koncerten sorra csendültek fel a közönség nagy kedvencei, mint például a Pálinkadal, az Adj helyet magad mellett, a Neked írom a dalt, vagy saját szerzeményként a Hangadók dal. A közönség hatalmas tapssal lelkesítette a fiatalokat, és többször is visszatapsolták őket. Az estét karaoke party zárta, de előtte a házigazda még mindenkit időben meghívott a 2014-es Kertai Családi Lovas Napra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a