Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 01. 18:49, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Magyar Termék Nagydíjat kapott egy celldömölki Kft. is

Magyar Termék Nagydíjat kapott egy celldömölki Kft. is

Minden eddiginél több, 37 vállalkozásnak 39 termékéért adták át az idei Magyar Termék Nagydíjat csütörtökön a Parlamentben. A díjazottak 67 százaléka vidéki, 33 százaléka budapesti kis-, közepes illetve nagyvállalat.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében azt emelte ki, hogy a fogyasztók bizalommal tekintenek a Magyar Termék Nagydíj védjegyet viselő termékekre, amelyek a minőségtudatos szemléletet, termékbiztonságot képviselik. A Magyar Termék Nagydíj pályázat céljai egybe esnek az Új Széchenyi Terv prioritásaival. Szerinte ahhoz, hogy a Magyarország erős és sikeres legyen, elengedhetetlen a patrióta gazdaságpolitika. Koszorús László, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának alelnöke az innováció fontosságát hangsúlyozta, amelyet az Új Széchenyi Tervben kiemelt, 45 milliárd forintos támogatást élvez.A Magyar Termék Nagydíj átadása minden évben a gazdaság, ezen belül egy kicsit az ipar, az innováció, a kreativitás és minőség ünnepe. Az idén immár tizennegyedik alkalommal mérettettek meg a legjobb hazai termékek a kiválóság szigorú mércéjével. Összesen 284 pályázat érkezett a felhívásra, 13 termékkategóriában. Az alig egy éve alakult székesfehérvári IVM Zrt. a cég fő termékéért, a hazai gyártású védőeszköz-és kesztyű, valamint rezsianyag adagoló automata rendszeréért kapta meg a nagydíjat.

Az immár nagy tradíciókkal rendelkező Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft. az Apáczai Tudástár interaktív oktatási rendszerével vívta ki az idén is a legjobbaknak járó elismerést. A legtöbb terméket ebben az évben is az élelmiszer-gyártók nevezték be, és a pályázatok 80 százaléka nyert is. A kozmetikai és háztartás-vegyipari termékcsoportban a tavalyihoz képest jelentősen emelkedett a díjra pályázó termékek színvonala, 85 százalékuk megkapta az elismerést. A gazdaság szempontjából figyelemre méltóak az ipari berendezések és alkalmazott technológiák innovatív megoldásai, örvendetes, hogy ismét szerepelt könnyűipari, ruházati termék is a pályázatok között. Az idén először a közszolgáltató cégek is részt vehettek a versenyben. Az oktatás, és nyomdai kiadványok, a csomagolás termékcsoport magas színvonalát jelzi, hogy minden termék díjat kapott.

A hagyományoknak megfelelően a Magyar Termék Nagydíj mellett különdíjakat is odaítéltek, a Gazdaságért Nívódíj elismerést az a vállalat kaphatja meg, amely a nagydíjat többszörösen kiérdemelte már és ezzel bizonyítja, hogy folyamatosan képes a magas minőség előállítására. Ezen kívül átadták a Klímabarát, az Innovációért, az Informatikai és a Sajtókövete Nívódíjakat is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.