Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 24. 08:57, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megpróbálta megölni súlyosan beteg élettársát egy nő

Megpróbálta megölni súlyosan beteg élettársát egy nő

Vádat emelet az ügyészség egy szentesi nő ellen, aki megpróbálta megölni súlyosan beteg élettársát, hogy véget vessen az idős férfi szenvedéseinek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nőt a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

A nő és élettársa több mint tíz éve éltek egy szentesi ingatlanban. A hetvenévesnél is idősebb férfi hosszú ideje súlyos betegségekben szenvedett, bal oldalára teljesen lebénult, ágyhoz kötve, állandó gondozásra szorulva élt.

A vádirat szerint a nő 2016. december 11-én elhatározta, hogy véget vet szenvedéseiknek, ezért előbb könyveket gázolajjal leöntve, majd a gázpalackot kinyitva próbált tüzet gyújtani, de csak kisebb károkat okozott.

Másnap reggel a félálomban levő sértetthez lépett, és egy pengével, határozott mozdulattal átvágta a férfi bal csuklójának ereit, majd kisebb erővel saját csuklóját is megpróbálta megvágni. A vérző férfit röviddel később egy gondozásában segédkező ismerősük találta meg, és mentőt hívott.

A vádlott csak könnyebb sérüléseket szenvedett el, a sértett azonban közvetlen életveszélyes állapotba került - közölte a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.