Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Május 03. 16:33, kedd | Helyi

Megvédték bajnoki címüket a celldömölki asztaliteniszezők

Megvédték bajnoki címüket a celldömölki asztaliteniszezők

Sikerült a címvédés! Zsinórban a hetedik bajnokságot nyerték meg a celliek!

Döntőbe jutásért:

CVSE-Swietelsky Wewalka - Floratom Szeged AC Probart I 6-2

A hétvégén, szombaton és vasárnap Pécsett rendezték meg az asztalitenisz csapatbajnokság négyes döntőjét mindkét nem számára. A CVSE-Swietelsky-Wewalka férfi együttese, mint az alapszakasz győztese, már szombaton délelőtt asztalhoz állt a Floratom Szeged AC Probart I csapata ellen, a döntőbe jutásért. A szegediek az alapszakaszban a negyedik helyen végeztek és így került egymással szembe a két csapat. Ez azért is jó volt a cellieknek, hiszen győzelmük estén többet pihenhetek a vasárnap délutáni döntőig. A mérkőzés jól kezdődött, hiszen a Fazekas-Ecseki páros játszma veszteség nélkül győzött a Gerold-Vitsek kettős ellen. Aztán három egyes meccs után ott voltak a csapatok, mint a kezdésnél, hiszen 2-2 volt az eredmény. Ekkor többen már számolni kezdtek, hogy kinek kit kell megverni ahhoz, hogy meglegyen a döntőbe jutás. A szegediek nagyon küzdöttek és ez jól leolvasható a mérkőzés meccslapjáról. Végül azonban felülkerekedett a celli trió és 6-2-re hozta a kötelezőnek számító győzelmet. A másnapi döntőben az a pécsi csapat várt rájuk, amely előző nap, nem kis meglepetésre, fölényes, 7-0-ásgyőzelmet aratott Szécsény ellen.

Döntő:

CVSE-Swietelsky Wewalka – PTE PEAC – Kalo Méh I 6-4

A hazai közönség már előző nap bemutatkozott, volt klezmer zenekar, síp, dob, talán még nádi hegedű is. Az egyetemisták is, kihasználva az egyetemi napokat, szép számmal megjelentek, hogy bíztassák Nagy Krisztiánékat. A két csapat bemutatásakor természetesen a hazaiakat köszöntötték nagy üdvrivalgással. Azonban a kisebb létszámú celli szurkolói csoport bíztatását is nagyon sokszor lehetett hallani. A találkozó a párosokkal kezdődött és a Fazekas-Ecseki kettős gyorsan elcsendesítette a pécsi szurkolókat. Viszonylag könnyen győztek 3-0-ra a Nagy-Demeter duó ellen. Lehet, hogy a hazaiaknak a hétvégén ekkor jutott először az eszükbe az, még ki is kaphatnak. Innentől kezdve folyamatosan futottak az eredmény után. 4-4-nél még egyenlő lett a mérkőzés állása. Azonban Lindner nagy küzdelemben verte Demetert, így a celliek jutottak lépéselőnyhöz. Amikor megkezdődött Ecseki mérkőzése Pázsy ellen, akkor még mindig két esélyes volt a bajnoki cím. Pázsy viszonylag simán nyerte az első két játszmát és akkor a pécsiek már kezdték ünnepelni csapatukat. Mint utólag kiderült, korán tették, Ecseki először kiegyenlítette a játszma arányt. Ekkor még mindig két esélyes volt a bajnoki cím. Aztán, hogy a versenybíróságnak ne kelljen semmit se számolnia, Nándi a tizenegyedik pontjával nem csak a csapat győzelmét, hanem sorrendben a celliek hetedi bajnoki aranyát is megszerezte. Utána a szurkolóik természetesen nagy ünneplésben részesítették a kedvenceiket, aki nagy üdvrivalgás közepette álltak fel a dobogóra és vették át edzőikkel, Klampár Tiborral, Iván Csabával és Obráz Istvánnal, együtt a bajnoki aranyérmeket és a csapatnak járó serleget, valamint a győzelemért járó pénzjutalmat.

szöveg és fotók: IS

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.