Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Július 06. 06:29, csütörtök | Helyi

Milyen módszerrel kezeljük a munkahelyi stresszt?

Milyen módszerrel kezeljük a munkahelyi stresszt?

Minden munkahelyen vannak stresszesebb napok, amikor rengeteg a megoldandó feladat. Azonban azt tudnunk kell, hogyha túl nagy stressz hatás éri az embert, akkor sokkal kevésbé tud hatékonyan teljesíteni. Minden emberre máshogyan hat, azonban ha egy kis stressz hatás ér minket az nincs mindig negatív hatással a produktivitásunkra. A legfontosabb ennek ellenére, hogy tudjuk kezelni a munkahelyi stresszt, hiszen ellenkező esetben az egészségünkre tud menni a sok idegeskedés.

Rövid távon legtöbbször kisebb tüneteket okoz mint például fejfájás, hasfájás, evési és alvási zavarok vagy esetleges koncentrációs problémák.
Ezzel ellentétben, hosszú távon magas vérnyomást, szívbetegségeket és súlyos alvatlanásgot is tud eredményezni. Az emberek többsége, aki túl stresszesen éli mindennapjait probálja levezetni a benne felgyülemlett feszültséget gyors és egészségtelen ételek fogyasztásásával, rossz esetben dohányzással vagy esetleg nagy mértékű alkohol fogyasztással. Ezzel szemben ilyenkor nagyon fontos a minőségi ételek fogyasztása, amik frissek, egészségesek és magas a kálcium és magnézium tartalmuk.

A másik legfontosabb dolog a megfelelő táplálkozás mellett a rendszeres sportolás, hiszen a fizikai mozgás endorfint pumpál az agyunkba.
A futás és a jóga a két legkedveltebb stressz levezető sport, azonban bármilyen más mozgásforma is jótékony hatással van az ellazulásra. A rendszeres sportolás csökkenti a depresszió tüneteit és nagyban hozzájárul a megfelelő alváshoz. Fontos kialakítani egy alvási szokást és törekedni arra, hogy minden nap nagyjából ugyanabban az időben feküdj le és kelj fel. Esténként ha lehetőséged van rá, ne használd a számítógéped és ne nézz TV-t, hiszen ezek a dolgok mind serkentőleg hatnak az agyunkra.

Munkahelyeden próbálj meg egy olyan környezetet kialakítani, ahol jól érzed magad és megfelelően tudsz koncentrálni a feladataidra.
Egy érdekes dolog, hogy Dániában nagyon sok munkahelyen az irodák kertjeibe esetleg udvaraiba padokat és asztalokat helyeznek el, így az ott dolgozók a szabadban tudják elfogyasztani az ebédjüket. Ezáltal sokkal frissebben, kipihentebben tudnak neki látni az ebéd utáni munkának.

Egy dán webshop magyarországi munkatársát kérdeztük, hogy valójában mit is tesznek a dánok a nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb környezetért. A válasza egyértelműen az volt, hogy nagy mértékben figyelnek az étkezésre, a munkahely környezetének kialakítására és az egymás támogatására akár egy nagyobb feladat közben is.

Minden embernek más és más mòdszer válik be, így fontos kitapasztalnod, hogy te hogyan tudod a legjobban levezetni a feszültséget és kipihenni magad. Próbáld meg, hogy minden nap csak egy fél órát szánsz arra a tevéknységre, ami téged boldoggá tesz, legyen az egy séta, egy közös program a barátaiddal, családtagjaiddal vagy esetleg egy zene meghallgatása.

Az utolsó,de nagyon fontos dolog, hogy készíts minden nap egy listát, amire felírod az aznapi teendőidet, hogy mi az amit feltétlen meg kell csináljál. Ezzel a módszerrel semmit semmit sem fogsz elfelejteni és ha mindent megcsináltal, elégedetten fogod magad érezni. Lényeges, hogy tudjuk a saját határainkat és ha úgy érezzük, hogy valamilyen teendő már sehogysem fér bele az időnkbe akkor ne terheljük túl magunkat. Ahelyett, hogy állandóan kiméletlen és kriktikus vagy önmagaddal, próbáld meg biztatni magad és különböző rövid távú célokat kitűzni magadnak. Ez lehet egy várva várt utazás, egy rég óta tervezett találkozó egy barátoddal vagy esetleg egy közös családi program is a lényeg, hogy örömödet leld benne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.