Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Október 13. 08:21, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Nagy Péter, a Soltis Színház tagja szerepet kapott egy új televíziós sorozatban

Nagy Péter, a Soltis Színház tagja szerepet kapott egy új televíziós sorozatban

Pszichológia szakos egyetemista, a Soltis Színház tagja, dobol és dokumentumfilmet készít és szerepet kapott a Hacktion című tévésorozatban: Nagy Péter


Nagy Péter (Pepe) legfontosabb feladata ebben a pillanatban az, hogy megküzdjön az őszi torokgyulladással. Rengeteg dolga van, talán nem is lehet mindent felsorolni. Egyrészt pszichológia szakos egyetemista, másrészt nélkülözhetetlen tagja a celli Soltis Lajos Színháznak, ahol ráadásul nemcsak játszik (időközben megszerezte a színész II. minősítést), hanem gyerekekkel is foglalkozik: a társulat színistúdiójában.

Sok más mellett megjegyezhettük Az arany virágcserép című E.T.A. Hoffmann-feldolgozásból (látott már valaki szalamandrát?); vagy a világot járt Álomevők című, az emberi lehetőségek varázslatos tárházából ("szekrényéből") válogató táncszínházi előadásból, amelyben Péter hol szenvedélyes, hol szelíd "angyalarcát" mutatja meg - hol meg arról is megbizonyosodhatunk, hogy a groteszkbe hajló humor sem hiányzik a személyiségéből.

A Tigris és hiéna című Petőfi-dráma oldásainak és megfeszüléseinek ritmusát az önmagában is szinte zenekarként működő dobfelszerelés mellől adja meg. És ha ez nem volna elég (minthogy a felsorolás sem teljes), tegyük hozzá, hogy Rákos Blankával együtt ő készítette a születésnapos Soltis Színház 30 évének történetét feldolgozó, Soltis 30 címmel az idei évadnyitón bemutatott dokumentumfilmet.

Néhány hét múlva pedig az MTV vadonatúj akciósorozatában tűnik fel: a Hacktionban ő játssza az egyik főszereplő "problémás öccsét." A Sziget Fesztiválra készült éppen, amikor egy casting-cég közvetítésével megérkezett az a bizonyos telefonhívás: volna-e kedve részt venni a pesti próbafelvételen. Volt (ráadásul úgyis "arra járt") , és hamarosan megérkezett a visszajelzés is: megvan a szerep.

A forgatásokon szintén jól érezte magát: érdeklődéssel, nagy szeretettel fogadták. A rendezők - ő éppen Orosz Dénessel és Deák Kristóffal dolgozott - dicsérték természetes játékmódját (az Igazak tapasztalata), és nyomban érdeklődni kezdtek a Soltis Színház után.

Hackerek és ellenfeleik (a kettő gyakran ugyanaz) a 21. században: a Hacktion-sorozatban Oroszlán Szonja és Hujber Ferenc mellett pl. Szente Vajk, Lukáts Andor, Czapkó Antal, Magyar Bálint játszik fontos szerepet. Ez utóbbi öccse lesz Nagy Péter. A 13. epizódban tűnik föl aztán majd meglátjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.