Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Március 06. 12:36, hétfő | Belföld
Forrás: mti

NAV: érkeznek az értesítések a gépjárműadóról

NAV: érkeznek az értesítések a gépjárműadóról

Február közepe óta érkeznek az autósok elektronikus tárhelyére a gépjárműadóról szóló értesítések, akiknek változik az adójuk, azok határozatot, akiknek nem, azok emlékeztetőt kapnak.

A közleményben kiemelték: az értesítéseket elektronikusan - cégkapura, hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre - küldik azoknak, akik rendelkeznek elektronikus elérhetőséggel; a többiek postán kapják meg a papírokat.

A gépjárműadó első részletét március 16-ig, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovatban, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni - figyelmeztetett az adóhatóság.

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, mindig a legfrissebb verziót kell használni.

Aki a csekkes megoldást választaná, telefonon a NAV Infóvonalán vagy online a NAV honlapján tud csekket igényelni. A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek kizárólag átutalással rendezhetik a befizetést.

Az adóhivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a tárhelyre érkező iratot érdemes a "Tartós tárba" áthelyezni, mert az irat csak 30 napig érhető el a tárhelyen, utána törlődik.

Ha valakinek meghatalmazottja van, aki eljárhat a gépjárműadó ügyében, a határozatot csak a képviselő kapja; emlékeztető értesítés az adózóhoz és a képviselőhöz is érkezik - írták a közleményben.

Címkék: gépjárműadó, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során